Hajó
Üzlet

Mi folyik ma a tőzsdéken?!

Portfolio
Az európai tőzsdék többsége mérsékelt pluszok mellett felfelé kapaszkodik csütörtök délután, mindez azonban csalóka, mivel az egyedi részvényeknél igen jelentős, 15-20 százalékos elmozdulásokat is láthattunk ma. A CIG Pannónia, a Nokia és a Twitter hatalmas esései mellett a Norwegian Air papírjai óriásit emelkedtek, míg várhatóan a Tesla részvényei is szárnyalhatnak ma.

Elsőre úgy tűnik, hogy csütörtökön mérsékelten kedvező a részvénypiaci hangulat, és az irányadó európai tőzsdeindexek szépen lassan kúsznak felfelé a kereskedés második felében, a felszínt kicsit megkapargatva azonban jelentős, helyenként már-már elképesztő 15-20 százalékos mozgásokat is láthattunk ma.

Tesla

A Tesla a szerdai piaczárás után tette közzé sokkoló gyorsjelentését, míg az elemzők többsége veszteséget várt, az elektromos-autógyártó kellemes meglepetésként nyereségről számolt be a harmadik negyedévben. A társaság menedzsmentje cash flow pozitív működésre számít, ami fontos hír volt, mivel a befektetők az elmúlt hónapok folyamán amiatt aggódtak, hogy a cég tőkeemelésre szorulhat, ami az árfolyamot is nyomás alatt tartotta. A Tesla árfolyama több mint 20 százalékot emelkedett a szerdai, zárás utáni kereskedésben, a cég részvényárfolyama egészen 307 dollárig emelkedett.

Tesla

CIG Pannónia

A hazai befektetőknek a CIG Pannónia okozott negatív meglepetést, a cég bejelentését követően az árfolyam napi limittel esett ma reggel. A Magyar Nemzeti Bank azonnali hatállyal megtiltotta a kezesség és garancia ágazatba tartozó új biztosítási szerződések megkötését a CIG Pannónia biztosítójának. A lépés oka, hogy a  CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító (EMABIT) olasz határon átnyúló tevékenységén olyan károkat szenvedett el, ami tőkeemelést tesz szükségessé. Mint kiderült, egy afrikai viszontbiztosító hamis viszontbiztosításokat kötött az EMABIT-tal, és októberben egy több mint 3 milliárd forintos kezesi biztosításra vonatkozó lehívás is érkezett a társasághoz. A CIG Pannónia árfolyama közel 15 százalékos zuhanás után 203 forintig esett ma.

CIG

Norwegian Air

A Norwegian Air részvényei több mint 20 százalékot emelkedtek ma, miután a cég várt feletti eredményekről számolt be gyorsjelentésében, míg a légitársaság új, kétéves költségcsökkentési tervet is bejelentett. A Norwegian Air emellett azt is bejelentette, hogy a kínai CCB-lízinget a cég társtulajdonosként vonja be a 27 darabos, korábban megrendelt Airbus tranzakcióba, ezáltal csökkentve a cég adósságát. A Norwegian Air árfolyama 21,8 százalékkal került feljebb.

Norwegian

Nokia

A Nokia viszont alaposan ráijesztett ma a befektetőkre, bár a társaság harmadik negyedéves számai nem okoztak csalódást, a cég azonban bejelentette, hogy a 2018-as üzleti év után fizetett osztaléknak a harmadik- és negyedéves kifizetéseire nem kerül majd sor, míg a Nokia emellett az idei és a 2020-as eredményvárakozásait is visszavágta. A Nokia árfolyama 20 százalékot esett ma.

Nokia

Twitter

A Twitter is rossz hírekről számolt be csütörtökön, a cég bevétel és profitsoron is alulmúlta az elemzői várakozásokat, amit a Twitter többek között hirdetési problémákkal és a nyári, szokatlanul alacsony kereslettel indokolt. A cég szerint a hirdetési platformjával kapcsolatos kihívások a negyedik negyedévben is fennmaradhatnak. A társaság előrejelzései szerint a negyedik negyedéves bevétel 940 millió dollár és 1,01 milliárd között alakulhat, míg a Wall Street-i elemzők átlagosan 1,06 milliárd dollárt várnak. A Twitter minimális erősödéssel zárta a hét harmadik napját, míg a mai, nyitás előtti kereskedésben a cég papírjai 18,2 százalékkal kerültek lejjebb.

Twitter

Címlapkép forrása: Tomohiro Ohsumi/Getty Images

Frankfurti tőzsde
cimlap_Hernadi
Volkswagen
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
sme kkv csomag laptop
kinaielnök
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Frankfurti tőzsde