BÉT
Üzlet

Nem tesz tőkét a CIG-be az Opus

Portfolio
Fontos bejelentést tett ma a CIG Pannónia, ezt követően a CIG legnagyobb tulajdonosa, az Opus közleményt tett közzé, amelyből kiderült, hogy az Opus nem kíván tőkét emelni a cégben vagy más egyéb pénzügyi segítséggel (tőkejuttatással) élni a CIG-nél.

Fontos bejelentések érkeztek ma a CIG Pannóniától: a Magyar Nemzeti Bank azonnali hatállyal megtiltotta a kezesség és garancia ágazatba tartozó új biztosítási szerződések megkötését a CIG Pannónia biztosítójának. A lépés oka, hogy a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító (EMABIT) olasz határon átnyúló tevékenységén olyan károkat szenvedett el, ami tőkeemelést tesz szükségessé. Mint kiderült, egy afrikai viszontbiztosító hamis viszontbiztosításokat kötött az EMABIT-tal, és októberben egy több mint 3 milliárd forintos kezesi biztosításra vonatkozó lehívás is érkezett a társasághoz.

A CIG Pannónia legnagyobb, 25 százalékos tulajdonosa az Opus, a társaság a CIG bejelentése után közleményt tett közzé, amelyben az Opus kijelenti, hogy a cég CIG Pannóniában lévő befektetése nem a társaság stratégiai befektetéseinek része, illetőleg az esteleges EMABIT-ban felmerülő és pótlólagos forrásokat igénylő probléma csak áttételesen és elhanyagolható mértékben érintheti az Opust. Így amennyiben az a helyzet áll elő, amely alapján az EMABIT, vagy a CIG tőkepótlásának szükségessége merülhet fel, az Opus kijelenti, hogy a CIG Pannóniában lévő befektetése kapcsán nem kíván és nem fog semmilyen helyzet esetében sem közvetlenül sem közvetett módon pótlólagos tőkebefektetéssel vagy más egyéb pénzügyi segítséggel (tőkejuttatással) élni és ilyen vonatkozásában sem szerződéses sem egyéb kötelezettsége sem áll fenn. Az Opus kijelenette azt is, hogy a CIG Pannóniában lévő befektetése csak elhanyagolható mértékben változtatja meg az Opus vagyoni helyzetének kilátásait és a várható osztalék diverzifikációt.

A CIG Pannónia árfolyama az átlagosnál magasabb forgalom mellett napi limittel esett ma reggel, a CIG 14,9 százalékos eséssel 203 forintig zuhant, a társaság részvényárfolyama idén 50,6 százalékkal került lejjebb.

CIG Pannónia

Az Opus 1,8 százalékkal került lejjebb ma délelőtt, az árfolyam ezután a korábbi esés egy részét le tudta dolgozni, az Opus 1,3 százalékot esett.

Opus

Címlapkép forrása: BÉT

Frankfurti tőzsde
forintdevizaárfolyam
bigben
factory worker gyári munkás hegesztés
vargamihály
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde