Frankfurti tőzsde
Üzlet

Nagyot esett a Mol

Portfolio
Felemásan teljesítettek az irányadó európai részvényindexek a pénteki kereskedés második felében, a magyar tőzsde eséssel zárta a hét utolsó napját, míg a hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben.

Nagyot esett a Mol

Eséssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 316 pontos mínusz mellett 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül eséssel zárták a pénteki kereskedést. Az OTP 0,1 százalékos esés után 13 950 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,3 százalékkal került lejjebb, a telekomcég papírjai 450 forinton búcsúztak a pénteki kereskedéstől. A Richter 1,1 százalékos esés után 5 240 forinton zárt, míg a blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben az olajcég részvényei 2 százalékos esést követően 2 864 forinton fejezték be a hét utolsó napját.

Lefordult a magyar tőzsde, gyengélkedik a Mol

Míg az irányadó európai részvényindexek mérsékelt elmozdulás mellett vegyesen teljesítenek ma délután, a magyar tőzsde lefordult, miután az elmúlt napok masszív emelkedése után a befektetők egy része profitot realizálhatott. A BUX 5,2 milliárd forintos forgalom és 435 pontos mínusz mellett 1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül esnek, a Magyar Telekom 0,4 százalékos esése mellett a Richter 0,9 százalékkal került lejjebb. A csütörtökön új csúcsot döntő OTP ma 0,7 százalékot esett, míg a hazai nagypapírok közül 1,9 százalékos esésével a Mol nyújtja a leggyengébb teljesítményt.

Mol

Esik a magyar tőzsde, lejjebb kerültek a blue chipek

A vezető európai tőzsdék többsége lejjebb került a pénteki kereskedés második felében, a régiós részvényindexek is esnek, a lengyel WIG 0,9 százalékos esése mellett a bécsi börze 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a prágai részvényindex 0,7 százalékot esett. A magyar tőzsde is lejjebb került pénteken, a BUX 3,5 milliárd forintos forgalom és 177 pontos mínusz mellett 0,4 százalékot esett. A blue chipek kivétel nélkül esnek, a BUX komponensei közül a CIG Pannónia teljesít a leggyengébben közel 4 százalékos esésével, azonban érdemes megemlíteni, hogy a CIG Pannónia jelentős, több mint 14 százalékos mínuszban is járt ma délelőtt, azonban a mai esés nagy részét képes volt ledolgozni a részvény. A BUX tagok közül a 4iG részvényei teljesítenek a legjobban ma.

Miért szállt el az OTP?

Az elmúlt napokban látványosan emelkedett az OTP árfolyama, pedig vállalatspecifikus hír nem érkezett, ami megmozgatta volna az árfolyamot. Inkább arról lehet szó, hogy több tényező együttesen hatott az OTP piacán, ezeket gyűjtöttük össze.

Tovább a cikkhez

Lejjebb került a BUX

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítenek ma, a magyar tőzsde az elmúlt napok jelentős emelkedése után lejjebb került ma délelőtt, miután a befektetők egy része valószínűsíthetően profitot realizálhatott. A BUX 202 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül esnek. A Mol 0,3 százalékos esése mellett a Richter 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékot esett. A csütörtöki kereskedést új csúcson záró OTP árfolyama 0,6 százalékkal került ma lejjebb.

OTP

Tovább esik a CIG Pannónia

Napi limittel esett tegnap a CIG Pannónia, miután a cég rossz híreket tett közzé. A Magyar Nemzeti Bank azonnali hatállyal megtiltotta a kezesség és garancia ágazatba tartozó új biztosítási szerződések megkötését a CIG Pannónia biztosítójának; a lépés oka, hogy a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító (EMABIT) olasz határon átnyúló tevékenységén olyan károkat szenvedett el, ami tőkeemelést tesz szükségessé. Mint kiderült, egy afrikai viszontbiztosító hamis viszontbiztosításokat kötött az EMABIT-tal, és októberben egy több mint 3 milliárd forintos kezesi biztosításra vonatkozó lehívás is érkezett a társasághoz. A CIG Pannónia tegnap 203 forintig zuhant, az esés ma reggel is folytatódott, a társaság részvényárfolyama 10,8 százalékot esett, a CIG Pannónia részvényei idén 55,9 százalékot estek.

CIG

Lejjebb került a BUX a pénteki piacnyitás után

A nagyobb csütörtöki erősödése után minimális eséssel vágott neki a hét utolsó napjának a magyar tőzsde, a BUX 32 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek ma reggel. A Richter stagnál, míg a Mol 0,6 százalékkal került feljebb. A Magyar Telekom 0,3 százalékot esett, míg a csütörtökön új történelmi csúcsra emelkedő OTP 0,6 százalékkal került lejjebb.

BUX

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Az elmúlt időszak folyamán több jó hír is érkezett az Alteotól, a társaság a korábbi befektetési programjának lezárása után újat indított, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül és nemrégiben az is eldőlt, hogy a cég a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez, érdemes eljönni!

Iránykereséssel indulhat a hét utolsó napja az európai tőzsdéken

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Felemásan zárták a csütörtöki kereskedést az amerikai részvénypiacok, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyeltek, a Dow komponensei közül a 4,1 százalékos esésével a 3M teljesített a leggyengébben, miután a cég bevételei elmaradtak a várttól és a társaság az éves profitvárakozásait is visszavágta. A Microsoft 2 százalékot emelkedett a cég gyorsjelentése után, míg a pozitív meglepetést okozó Tesla részvényei 17,7 százalékos erősödéssel zárták a csütörtöki kereskedést, míg a Twitter 20,8 százalékot zuhant a társaság gyorsjelentése után. A Dow végül 28 pontos esés után 0,1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,2 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,8 százalékos emelkedéssel zárta a hét negyedik napját.

A magyar tőzsde nagy emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést, a BUX 630 pontos plusz mellett 1,5 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a 451,5 forinton stagnáló Magyar Telekomot leszámítva emelkedéssel zárták a hét negyedik napját. A Mol 0,3 százalékos erősödés után 2 922 forinton zárt, a Richter 1,5 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó részvényei 5 300 forinton búcsúztak a csütörtöki kereskedéstől. A hazai blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír egészen 14 030 forintig szárnyalt csütörtökön, bár a zárásra kissé visszahúzták a részvényt, az OTP végül 3,1 százalékos emelkedés után 13 960 forinton zárt, ami újabb történelmi zárócsúcsot jelentett.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék vegyesen zárták a csütörtöki kereskedést, ezt követően az irányadó ázsiai részvényindexek mérsékelt elmozdulás mellett felemásan teljesítettek a pénteki kereskedés második felében. A Nikkei 0,2 százalékos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji részvényindex 0,2 százalékot erősödött. Ázsia más részein sem volt egyértelmű az irány a hét utolsó napján, a szingapúri tőzsde 0,4 százalékos erősödése mellett a dél-koreai Kospi előző napi záróértéke közelében stagnál. Az amerikai határidős részvényindexek felemásan teljesítenek ma reggel, míg a határidős DAX 1 pontos plusza iránykeresést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező makroadatok és vállalati gyorsjelentések mellett a piaci kommentárok szerint a befektetők várakozó álláspontra helyezkedhetnek, a következő héten esedékes jegybanki kamatdöntések felé közeledve.

Mire érdemes ma figyelni?

A hét utolsó napján a KSH az augusztusi népmozgalmi adatsorát teszi közzé. Németországból az októberi Ifo indexet publikálják majd. Az Egyesült Államokból a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexének októberi, végső értékét teszik közzé.

Pénteken teszi közzé gyorsjelentését a Verizon.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Martin Leissl/Bloomberg via Getty Images

borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
boris johnson
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Alteo klub