Előfizetői tartalom

Vigyázz! Ez most a 8 legveszélyesebb netes átverés

Portfolio
Minden tizedik amerikai internetező valamilyen csalás áldozata lesz évente, a legtöbb embert különféle online sémák verik át. A Stanford egyetem legfrissebb tanulmánya szerint a csalások száma folyamatosan emelkedik ráadásul – 2018-ban mintegy 34%-kal több embert vertek át, mint az előtte való évben. Átlagosan egy áldozat 600 dollárt (kb. 178 ezer forintot) bukik egy átverésen. A Business Insider összeszedte a tanulmány alapján, melyek most a leggyakoribb átverések az interneten - rengeteg ezek közül minket, magyar felhasználókat is fenyeget.

8. Adóhivatali felszólítások Általában e-mailes úton keresik meg áldozataikat azok a csalók, akik az adóhivatalnak (az USA-ban az IRS-nek, Magyarországon a NAV-nak) adják ki magukat. A scammerek felszólítást küldenek, hogy adótartozása van az illetőnek, akik jellemzően egy adóhivataléval megegyező kamuoldalra irányítanak, majd felajánlják neki, hogy átutalással vagy kártyával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés