Előfizetői tartalom

Kész: nincsenek eladók az amerikai tőzsdén

Egy komolyabb vállalati lassulást mutató Amazon gyorsjelentésre szinte semmit nem tudott pénteken esni a részvényár, történelmi csúcsra ment a Nasdaq-100. Mindeközben a Microsoft igazi Jedi-ként tér vissza. Ha nincs hír, akkor alacsony forgalommal emelkednek szépen lassan az amerikai börzék köszönhetően az alulsúlyozott intézményi befektetőknek. No news = good news. Jó hírekre pedig igazi vihar tombol „Shortosfalván”, ahogy azt a Tesla részvényekben láthattuk csütörtökön és pénteken. Nincsenek eladók, a vevőknek kell folyamatosan emelniük a vételi áraikat, hogy az áhított részvényekhez hozzájussanak.

Szinte napra pontosan a 90 évvel ezelőtti Nagy Gazdasági Világválság tőzsdei összeomlását beindító fekete csütörtök (1929. október 24. – 19,5%-os esés) után érdekes pénteket hagytak maguk mögött az amerikai tőzsdék. A csütörtöki piaczárás után jelentett az Amazon: enyhén gyengébb eredményszámokat tett közzé, és a karácsonyi negyedévre 87,4 milliárd dollárról...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái