Előfizetői tartalom

Hitel gyorsan, kényelmesen? Digitálisan!

Nagy Benjámin
|
Zágonyi Ádám, MNB
A hazai bankoknál egy lakossági személyi kölcsön felvétele esetén átlagosan néhány napot, egy jelzáloghitelnél pedig akár több mint egy hónapot kell várnunk, illetve hitelügyintézéssel töltenünk. Ez utóbbi hitelek esetében további problémát okoz a magas átlagos ügyintézési költség. A banki hitelfelvétel gyorsabbá, kényelmesebbé és olcsóbbá tételéhez a folyamat digitalizációja lehet a megoldás. Itt azonban nemcsak a bankok háza táján, hanem a hitelfelvételt támogató, központi infrastruktúrák digitális megoldásai tekintetében is fontos lenne a fejlesztés. A folyamatok olcsóbbá és gyorsabbá tétele mellett javul a fogyasztói élmény, az ügyfeleknek több pénz marad a zsebükben és több idő jut a családjukra is.

Portfolio Banking Technology 2019 A bankszektor digitalizációjáról kiemelt helyen lesz szó a Portfolio november 14-ei Banking Technology konferenciáján. Érdemes eljönni! Információ és jelentkezés Mennyit kell várnunk a hitelünkre? A jelenlegi gyorsasági rekorder vélhetően a kínai Ant Financial, ahol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés