Előfizetői tartalom

Tiltott állami támogatást kaphatott a Malév megmaradt leánycége?

Portfolio
Az Európai Bizottság vizsgálatot indított annak megállapítása érdekében, hogy a különböző magyar állami tulajdonú társaságok által a Malév Ground Handling részére nyújtott, összesen mintegy 21 millió EUR-t kitevő finanszírozási intézkedések állami támogatásnak minősülnek-e, és megfelelnek-e a nehéz helyzetben lévő vállalkozásoknak nyújtott támogatásokra vonatkozó uniós szabályoknak.

A Malév GH a magyar légitársaság, a 2012-ben csődbe ment Malév egykori leányvállalata. A jelenleg a magyar állami vagyon kezeléséért felelős MNV tulajdonában lévő vállalkozás a földi kiszolgálás piacán folytatja tevékenységét a budapesti repülőtéren. A Malév GH az anyavállalat 2012-es csődje óta pénzügyi nehézségekkel küzd. Az MNV, továbbá egy másik állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés