Üzlet

A Richter és a Mol húzta szerdán a magyar tőzsdét

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek a szerdai kereskedés második felében, a magyar tőzsde emelkedéssel zárta a hét harmadik napját, míg a hazai blue chipek közül a Richter és a Mol teljesített a legjobban.

Emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést a BUX

Emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 344 pontos plusz mellett 0,8 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 1,2 százalékos esés után 441,5 forinton zárt, míg az OTP 0,4 százalékkal került feljebb, a bankpapír 13 860 forinton zárta a szerdai kereskedést. A Mol 1,3 százalékos emelkedés után 2 976 forinton zárta a hét harmadik napját, a Mol holnap teszi közzé gyorsjelentését. A Richter 1,5 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó részvényei 5470 forinton vettek búcsút a szerdai kereskedéstől.

Kivárnak a befektetők a Fed kamatdöntése előtt

Lejjebb kerültek a tengerentúli tőzsdék a szerdai piacnyitás után, a befektetők a beérkező vállalati gyorsjelentések mellett a Fed ma esti kamatdöntő ülésére vártak, amelynek eredményét ezúttal egy órával korábban, hazai idő szerint este hétkor ismerhetik meg a befektetők. A szerdai piacnyitástól távolodva az amerikai részvényindexek felemásan teljesítenek, a Dow 0,1 százalékos esése mellett az S&P500 stagnál, míg a Nasdaq 0,2 százalékot esett.

Erősödik a magyar tőzsde, felpattant az AutoWallis

A vezető európai tőzsdeindexek felemás teljesítményt mutatnak, míg a régiós börzék vegyesen teljesítenek ma délután, a lengyel tőzsde 0,1 százalékos esése mellett a bécsi börze 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a prágai tőzsde stagnál. A hazai részvényindex emelkedik, a BUX 4,3 milliárd forintos forgalom és 71 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. az OTP 0,7 százalékos esése mellett a Magyar Telekom 0,9 százalékot esett. A Mol 0,7 százalékos erősödése mellett a Richter 1,4 százalékot erősödött. A BUX komponensei közül 9,5 százalékos emelkedésével az AutoWallis részvényei teljesítenek ma a legjobban.

Emelkedik a Richter

Az európai tőzsdéken felemásan teljesítenek ma, a befektetők kivárhatnak a Fed ma esti kamatdöntő ülése előtt, míg a piaci kommentárok szerint az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseit övező bizonytalanság is árnyékot vethetett a részvénypiacok hangulatára. Az egyedi részvények esetében azonban nagyobb mozgásokat láthattunk délelőtt. A Fiat-Chrysler és a Peugeot árfolyama hatalmasat emelkedett ma, miután amerikai lapértesülések szerint a két cég fúziós tárgyalásokba kezdett.

A magyar tőzsde emelkedik, a BUX 3,5 milliárd forintos forgalom és 90 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 0,5 százalékos esése mellett a Magyar Telekom 0,5 százalékkal került lejjebb. A Mol 0,7 százalékkal került feljebb, míg a Richter 1,1 százalékkal került feljebb, a Richter emelkedését a cég vezérigazgatójának támogató hangvételű nyilatkozata is támogathatja.

Lassulásra panaszkodik a Volkswagen

Visszavágta idei bevételvárakozását a Volkswagen annak ellenére, hogy jól sikerült az év első kilenc hónapja – derül ki a ma publikált számokból. A befektetőket nem igazán hatotta meg a dolog, az árfolyam 0,7 százalékos pluszban áll a ma reggeli kereskedésben.

Tovább a cikkhez

Felfelé kapaszkodik a BUX

A szerdai piacnyitástól távolodva mérsékelt emelkedéssel próbálkozik a magyar tőzsde, a BUX 51 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Mol 0,3 százalékos emelkedése mellett a Richter, a Magyar Telekom és az OTP árfolyama is stagnál ma reggel.

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Az elmúlt időszak folyamán több jó hír is érkezett az Alteotól, a társaság a korábbi befektetési programjának lezárása után újat indított, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül és nemrégiben az is eldőlt, hogy a cég a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez, érdemes eljönni!

Eséssel indulhat a szerdai kereskedés az európai tőzsdéken

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Az S&P500 napon belül 3048 pontnál új történelmi csúcsra kapaszkodott kedden, majd a nap második felében az amerikai részvényindexek lefelé csorogtak, a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része kivárhatott a Fed szerdai kamatdöntő ülése felé közeledve, míg a kereskedelmi háborús hírfolyam ezúttal óvatosságra inthette a befektetőket, miután a Reutersnek nyilatkozó amerikai kormányzati forrás szerint az USA és Kína tovább dolgozik a részleges kereskedelmi megállapodáson, azonban elképzelhető, hogy a megállapodás nem készül el, így azt az amerikai- és a kínai elnök még nem tudja majd alárírni a jövő hónapban, Chilében. Az egyedi részvények esetében a gyorsjelentéseké volt a főszerep, a Google 2,1 százalékot esett, miután a cég nyeresége elmaradt a várttól, a Merck 3,5 százalékot emelkedett, miután a cég a harmadik negyedévben bevétel és profitsoron is felülteljesítette az elemzői várakozásokat, míg a Pfizer árfolyama 2,5 százalékot emelkedett, miután a cég profitja jobb lett a vártnál, és a társaság a teljes idei évre vonatkozó várakozásait is felfelé módosította. A Dow végül 19 pontos esés után 0,1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,1 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,6 százalékos eséssel zárta a hét második napját.

Nagyobb emelkedéssel zárta a hét második napját a BUX, a magyar tőzsde 515 pontos plusz mellett 1,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 0,2 százalékos esés után 447 forinton zárt, míg az OTP 0,2 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 13 800 forinton fejezte be a keddi kereskedést. A Mol 2,3 százalékos emelkedést követően 2 922 forinton búcsúzott a hét második napjától, míg a hazai blue chipek közül a Richter is nagy emelkedéssel zárta a keddi kereskedést, a gyógyszergyártó papírjai 5 352 forinton zártak.

Mik az előjelek mára?

Az irányadó ázsiai részvényindexek lejjebb kerültek szerdán, a piaci kommentárok szerint a befektetők a Fed kamatdöntésére vártak, míg a piaci szereplőket az USA és Kína kereskedelmi megállapodásával kapcsolatos bizonytalanság is óvatosságra inthette. A Nikkei 0,6 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,5 százalékot esett. Ázsia más részein felemásan teljesítettek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,7 százalékos esése mellett a szingapúri tőzsde 0,3 százalékot emelkedett. Az amerikai határidős részvényindexek felemásan teljesítenek ma reggel, míg a határidős DAX 21 pontos mínusza 0,2 százalékos esést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A befektetők a beérkező vállalati gyorsjelentések mellett a Fed ma esti kamatdöntő ülésére figyelnek, az előzetes várakozások szerint a jegybankárok nagy valószínűséggel újabb 25 bázispontos kamatcsökkentést hajthatnak majd végre.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán a KSH a keresetek adatsorát teszi közzé. Németországból az októberi munkanélküliségi adatot és az októberi inflációs mutatót publikálják majd. Az Egyesült Államokból a harmadik negyedéves, előzetes GDP mellett az októberi ADP munkaerőpiaci adat érkezik majd. A nap leginkább várt eseménye a Fed kamatdöntése lesz majd, a befektetői várakozások alapján elképzelhető, hogy a jegybankárok tovább vágnak a kamaton, ami azonban biztos, hogy a döntésre hazai idő szerint este hét órakor kerül majd sor, mivel az Egyesült Államokban csak később kerül majd sor az óraátállításra.  

Szerdán teszi közzé gyorsjelentését többek között a Facebook, a Starbucks és az Apple is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Hannelore Foerster/Bloomberg via Getty Images

Duplázta profitját, de veszélyekre figyelmeztet a svájci nagybank

A várt 816 millió svájci frankos profitnál magasabb, 881 milliós profitról számolt be a Credit Suisse harmadik negyedéves gyorsjelentésében. Ez a szám több mint duplája a tavaly ilyenkor közzétett adatnak, a bank szerint mégsem lehet hátradőlni.

Tovább a cikkhez

Erős számok az Erstétől, tovább hasít a magyar leánybank

Az egy évvel korábbit 8%-kal felülmúló és az elemzők várakozását is meghaladó, 491 millió eurós adózás utáni eredményt ért el az Erste Group a harmadik negyedévben. A régió gazdasági konjunktúrájának megfelelően a bevételek és az üzleti állományok nőttek a banknál, miközben a költségeit csökkenteni tudta a bankcsoport. Közölték: tartják magukat az idei évre kitűzött 11%-os tőkearányos megtérülési (ROTE) célhoz. A magyar leánybank az előző negyedévhez hasonlóan 48 millió euróval járult hozzá a profithoz.

Tovább a cikkhez
Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Wall Street