Előfizetői tartalom

Veszik az új iPhone-okat, de ezzel sem váltotta meg a világot az Apple

Portfolio
Nem estek olyan mértékben az iPhone-eladások a harmadik negyedévben, mint amire az elemzők számítottak - derült ki az Apple zárás után közzétett negyedéves gyorsjelentéséből. A cég bevétele a várt stagnálással szemben kismértékben nőtt az előző év azonos időszakához képest és bár a nettó erdmény csökkent, az egy részvényre jutó eredmény a saját részvény visszavásárlások miatt emelkedni tudott. A menedzsment optimista a karácsonyi időszakra, különösen ami a szolgáltatásokat és a hordható eszközök üzletágat illeti, Kínában pedig stabilizálódni látszanak a bevételek, ami szintén jó hír a cégnek. Összességében nincs baj az Apple-nél, még mindig masszívan termeli a profitot és a készpénzt és bár az iPhone-eladások valóban gyengélkednek, az erős profit marzsú szolgáltatások egyre inkább előre törnek.

Az iPhone Változatlanul az iPhone az Apple legfontosabb terméke, a bevételek több mint fele származott a harmadik negyedévben az okostelefon értékesítéseiből, így különösen fontos a cégnek, hogy mi történik a termékkel. Bár az Apple már nem közli az eladási volument, a Canalys elemzőjének becslései szerint az iPhone-eladások 28 százalékkal zuhanhattak a lezárt negyedévben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái