GettyImages-1094967604
Üzlet

Új történelmi csúcson az amerikai tőzsdék, megszólalt Trump

Portfolio
A magyar tőzsdén ma kereskedési szünnap van, a fontosabb európai és amerikai tőzsdéken azonban ma is folyik a kereskedés.

Ezt már Trump sem tudja szó nélkül hagyni

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke új Twitter-posztjában örült a tőzsdék új csúcsának.

Új csúcsok

Az amerikai piacokon látott emelkedés tovább folytatódott, melynek köszönhetően napon belül új csúcsra ment az S&P 500 index és a Nasdaq.

Eközben az európai indexek is stabil pluszokat mutatnak, 0,5-0,8%-os emelkedésben vannak.

Javul a hangulat

A főbb nyugat-európai részvénypiacokon már 0,8% közeli pluszokat látunk, és az amerikai tőzsdék is a pozitív tartományban indították a hét utolsó kereskedési napját. A Nasdaq már közel 1%-os pluszban jár, a Dow Jones 0,8%-kal, az S&P 500 0,7%-kal került feljebb. A hangulatot segíthette, hogy a várakozásokat lényegesen felülmúló foglalkoztatottsági adat érkezett a tengerentúlról.

Sokkal erősebb munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, mint várták

A várakozások feletti mértékben, 128 ezerrel bővült a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak létszáma októberben.

Tovább a cikkhez

Elovadtak a pluszok

Reggel egy vártnál jobb kínai makroadat miatt mérsékelt emelkedéssel nyitottak az európai tőzsdék, elsősorban az autóipari vállalatok és az acélgyártók részvényárfolyama emelkedett, a nap folyamán azonban elolvadtak a pluszok, és délre a tegnapi záróértékek közelébe estek vissza a fontosabb európai részvényindexek. Újabb impulzust a Brexittel, az amerikai-kínai kereskedelmi háborúval kapcsolatos újabb fejlemények hozhatnak, de érdemes lesz figyelni az itteni idő szerint kora délután megjelenő amerikai munkaerőpiaci adatot is.

Emelkedés

Mérsékelt emelkedéssel nyitották a napot a vezető európai tőzsdék, a német DAX és a francia CAC 0,4 százalékos, az angol FTSE100 0,2 százalék pluszban áll. Kifejezetten erősek ma az autóipari részvények, de a pénzügyi szektor vállalatainak részvényárfolyama is jellemzpen emelkedik.

Alapvetően jók az előjelek, a határidős részvényindexek alapján mérsékelt, 0,3-0,4 százalékos emelkedés jöhet ma az európai és az amerikai tőzsdéken. Ma szünetel a kereskedés a budapesti tőzsdén Mindenszentek napján, de a fontosabb külföldi tőzsdék nagy része nyitva áll azoknak, akik kereskedni szeretnének. A fontosabb régiós tőzsdék közül egyedül a varsói tőzsdén nem lesz kereskedés, a prágai és a bécsi tőzsde is nyitva tart pénteken. A nyugat-európai részvénypiacok közül a német, a londoni és a francia tőzsde is a megszokottak szerint lesz nyitva november elsején.  

Egyébként a magyar tőzsdén csúnya lett a hét vége, miközben csütörtökön a vezető európai és amerikai részvényindexek csak mérsékelten estek, a BUX 1,5 százalékkal került lejjebb, ami elsősorban az OTP és a Mol 2-2 százalékos esésének tudható be.

Európából nem számítunk fontosabb maroadatra, az Egyesült Államokban azonban munkaerőpiaci adatot tesznek közzé délután.

A hét utolsó napjára is jutnak amerikai vállalati gyorsjelentések, ma teszi közzé számait a Chevron, az ExxonMobil és a Berkshire Hathaway is.

Címlapkép: Thomas Lohnes/Getty Images

Roska Botond
Ader Janos 2050 Magyarorszag klimasemlegesseg GettyImages-810451352
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
repules szegell iata GettyImages-1180597944