BÉT
Üzlet

Lefordult az OTP, nagyot esett a Mol

Portfolio
Nagyot esett a magyar tőzsde a csütörtöki kereskedésben, a Mol és az OTP különösen gyengén teljesített a rövid hét utolsó napján. A technikai kép alapján az előttünk álló néhány nap is mozgalmasnak ígérkezik, a hazai blue chipek grafikonjait megvizsgálva összeszedtük, hogy mire érdemes figyelni az előttünk álló hét során.

OTP

Az OTP miután felfelé tört ki a korábbi hónapok kereskedési sávjából, sikeresen vette a korábbi, áprilisi történelmi csúcsa jelentette akadályt is. Az OTP ezt követően újabb történelmi csúcsokra tört, majd az árfolyam a korábbi szárnyalása után a héten már lefelé csorgott, majd a csütörtöki kereskedésben nagy esés következett. Amennyiben a lejtmenet folytatódik, az OTP számára a következő támaszt az áprilisi, korábbi csúcs jelenheti, 13 250 forintnál. Felfelé, az új történelmi csúcs tornyosul majd a vevők előtt, 14 030 forintnál.

Mol

A hét második felében a Mol áttörte a 2 940 forintos ellenállást, majd a csütörtöki kereskedésben a részvény az elmúlt hónapok folyamán irányadó, csökkenő csatorna felső trendvonalát is megtesztelte, majd a Mol lefordult és a részvény nagyot esett. Az árfolyam ismét a 2 940 forintos szint alá került vissza, amennyiben a lejtmenet folytatódik, a következő megállót a 2 800 forintos támasz jelentheti majd, ahonnan az elmúlt hónapok során többször is sikerült felpattannia az olajcég papírjainak.

Richter

Bár korábban úgy tűnt, hogy az 5 300 forintos szint megálljt parancsolhat a Richter emelkedésének, a hét első felének átmeneti bizonytalansága után a gyógyszergyártó papírjai tovább meneteltek felfelé. A hét utolsó napjára elfogyott a lendület, a Richter nagyot esett, azonban a csütörtöki nap végére a korábbi mínuszok jelentős részét képes volt ledolgozni az árfolyam. A részvény továbbra is túlvett tartományban jár, a jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, a következő támaszt a már említett 5 300 forintos szint jelent majd. Felfelé az 5 575 forint közelében található ellenállás jelentheti majd a következő megállót a későbbiekben.

Magyar Telekom

Miután a Magyar Telekom visszatöltötte az osztalékszelvény vágása után hagyott rést, az árfolyam új lokális csúcsra emelkedett, majd negatív korrekció indult. A részvény letörte a 450 forintos, majd a 442 forintos szintet is, amennyiben a lejtmenet folytatódik, a következő megállót a rövid távú, emelkedő trendvonal jelentheti a Magyar Telekom számára, 422 forintnál.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

Roska Botond
Ader Janos 2050 Magyarorszag klimasemlegesseg GettyImages-810451352
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
repules szegell iata GettyImages-1180597944