BÉT
Üzlet

Itt a brókercégek friss rangsora: élre tört az Erste

Portfolio
A magyar tőzsdén októberben kétszámjegyű ütemben nőtt a részvénypiaci forgalom a korábbi hónaphoz képest, az októberi forgalom több mint felét az OTP részvényei adták. A brókercégek között a Concorde-Erste-Wood hármasból októberben az Erste lett a befutó, míg a második helyen a Wood végzett.

A magyar tőzsdén az általános részvénypiaci hangulatromlással párhuzamosan nagy eséssel indult az október, majd a BUX végül a korábbi esését ledolgozva 3,8 százalékos erősödéssel zárta a hónapot.

A nemzetközi részvénypiacokon mozgalmasan indult az október, a növekedési kilátások romlásával kapcsolatos félelmek erősödése és a kereskedelmi háborús aggodalmak fokozódása után nagy eséssel indult a hónap, október második felére a hangulat fokozatosan javult, majd az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos jó hírek mellett az az újabb Fed kamatcsökkentés is támogathatta a részvénypiacokat, az S&P500 pedig új történelmi csúcsokra törve zárta az októbert.

A magyar tőzsdén a duplikált forgalom 438,1 milliárd forint volt októberben, ami 24,4 százalékos növekedést jelentett szeptemberhez képest, míg 2018. októberével összehasonlítva 6,6 százalékos volt a visszaesés.

Októberben az OTP részvényeivel kereskedtek a legnagyobb forgalom mellett a hazai tőzsdén, a bankrészvény októberi forgalma a teljes piaci forgalom 54,6 százalékát adta, az OTP 119,7 milliárd forgalom mellett 6,1 százalékkal került feljebb és az új történelmi csúcsokat döntő bankpapír 14 000 forint felett is megfordult. A Mol az októberi piaci forgalom 17,1 százalékért felelt, a Richter az októberi forgalom 18,7 százalékát-, míg a Magyar Telekom 2,3 százalékát adta.

A kisebb forgalmú részvények közül a CIG Pannónia októberben 38,6 százalékot esett, míg a múlt hónap folyamán beérkező árampiaci bejelentések után az Elmű 6,3 százalékkal került feljebb, míg az Émász októberben 11,4 százalékot emelkedett.

Az Erste havi piaci részesedése 25,04 százalékra nőtt októberben a korábbi hónap 22,34 százalékos értékével szemben, a Wood esetében a részesedés 24,24 százalékra csökkent a szeptemberi 27,53 százalékos értékhez képest. A Concorde részesedése 22,99 százalékos volt októberben, szemben a szeptemberi 23,25 százalékos értékkel, míg az Equilor részesedése a szeptemberi, 8,85 százalékról 7,19 százalékra mérséklődött októberben.

A brókercégek versenye ezúttal igen szoros eredményt hozott, októberben az Erste végzett az első helyen, a Wood ezúttal a második lett, míg a dobogó harmadik helyét a Concorde szerezte meg, csupán egy kevéssel maradva le a dobogó első és második helyezettjétől. Az elmúlt hónapok folyamán fej-fej mellett haladó három brókercég a forgalom 72,2 százalékát adta.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Alteo klub