BÉT
Üzlet

Itt a brókercégek friss rangsora: élre tört az Erste

Portfolio
A magyar tőzsdén októberben kétszámjegyű ütemben nőtt a részvénypiaci forgalom a korábbi hónaphoz képest, az októberi forgalom több mint felét az OTP részvényei adták. A brókercégek között a Concorde-Erste-Wood hármasból októberben az Erste lett a befutó, míg a második helyen a Wood végzett.

A magyar tőzsdén az általános részvénypiaci hangulatromlással párhuzamosan nagy eséssel indult az október, majd a BUX végül a korábbi esését ledolgozva 3,8 százalékos erősödéssel zárta a hónapot.

Kereskedés BUX indexszel az Alfa Traderen! Start

A nemzetközi részvénypiacokon mozgalmasan indult az október, a növekedési kilátások romlásával kapcsolatos félelmek erősödése és a kereskedelmi háborús aggodalmak fokozódása után nagy eséssel indult a hónap, október második felére a hangulat fokozatosan javult, majd az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos jó hírek mellett az az újabb Fed kamatcsökkentés is támogathatta a részvénypiacokat, az S&P500 pedig új történelmi csúcsokra törve zárta az októbert.

A magyar tőzsdén a duplikált forgalom 438,1 milliárd forint volt októberben, ami 24,4 százalékos növekedést jelentett szeptemberhez képest, míg 2018. októberével összehasonlítva 6,6 százalékos volt a visszaesés.

Októberben az OTP részvényeivel kereskedtek a legnagyobb forgalom mellett a hazai tőzsdén, a bankrészvény októberi forgalma a teljes piaci forgalom 54,6 százalékát adta, az OTP 119,7 milliárd forgalom mellett 6,1 százalékkal került feljebb és az új történelmi csúcsokat döntő bankpapír 14 000 forint felett is megfordult. A Mol az októberi piaci forgalom 17,1 százalékért felelt, a Richter az októberi forgalom 18,7 százalékát-, míg a Magyar Telekom 2,3 százalékát adta.

A kisebb forgalmú részvények közül a CIG Pannónia októberben 38,6 százalékot esett, míg a múlt hónap folyamán beérkező árampiaci bejelentések után az Elmű 6,3 százalékkal került feljebb, míg az Émász októberben 11,4 százalékot emelkedett.

Az Erste havi piaci részesedése 25,04 százalékra nőtt októberben a korábbi hónap 22,34 százalékos értékével szemben, a Wood esetében a részesedés 24,24 százalékra csökkent a szeptemberi 27,53 százalékos értékhez képest. A Concorde részesedése 22,99 százalékos volt októberben, szemben a szeptemberi 23,25 százalékos értékkel, míg az Equilor részesedése a szeptemberi, 8,85 százalékról 7,19 százalékra mérséklődött októberben.

A brókercégek versenye ezúttal igen szoros eredményt hozott, októberben az Erste végzett az első helyen, a Wood ezúttal a második lett, míg a dobogó harmadik helyét a Concorde szerezte meg, csupán egy kevéssel maradva le a dobogó első és második helyezettjétől. Az elmúlt hónapok folyamán fej-fej mellett haladó három brókercég a forgalom 72,2 százalékát adta.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Wall Street