Előfizetői tartalom

Közel 500 milliárd forintért szerez részesedést olajmezőben a Mol

Portfolio
A Mol-csoport és a Chevron ma szerződést írt alá azerbajdzsáni nem operált kutatási-termelési eszközök és csővezeték megvásárlásával kapcsolatban. A megállapodás értelmében a Mol tulajdonába kerül az Azeri-Chirag-Gunashli (ACG) olajmező 9,57%- os illetve a Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC) vezeték 8,9%-os részesedése. A megállapodás értéke 1,57 milliárd dollár, mely a záráskor módosulhat.

Volt már hír a tranzakcióról Október közepén írt arról a Reuters, hogy hatalmas akvizíciós célpontot nézett ki magának a Mol, az azeri ACG mezőben lévő részesedés 2 milliárd dollárba, vagyis több mint 600 milliárd forintba kerülhet, ami még Mol mércével nézve is hatalmas falat. A tranzakcióval 20 százalékkal nőhet a Mol szénhidrogéntermelése, és jelentősen emelkedhetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés