FrankfurtiTőzsde
Üzlet

Nagyot emelkedett a Richter

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek minimális elmozdulás mellett felfelé kapaszkodtak kedden délután, a hazai részvényindex emelkedéssel zárta a hét második napját, míg a blue chipek közül a Mol és a Richter teljesített a legjobban.

Nagyot emelkedett a Richter

Emelkedéssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 419 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül emelkedéssel zárták a keddi kereskedést. A Magyar Telekom 0,5 százalékos erősödést követően 437 forinton zárt, az OTP 0,1 százalékkal került feljebb, a bankpapír 13 860 forinton fejezte be a keddi kereskedést. A Mol 1,3 százalékos emelkedést követően 3 042 forinton zárt, míg a blue chipek közül a Richter teljesített a legjobban, a gyógyszergyártó papírjai 5 610 forinton vettek búcsút a hét második napjától.

Felszámolhatják a Csepel Holdingot, hatalmasat esett az árfolyam

Bár délután még emelkedett a Csepel Holding árfolyama, a cég részvényárfolyama ezután lefordult, majd napi limittel esett, miután a cég bejelentette, hogy a Fővárosi Törvényszék október 25-i elsőfokú, most kézhez vett határozatával megállapította a Csepel Holding fizetésképtelenségét és főeljárásban elrendelte annak felszámolását.

Új történelmi csúcsára kapaszkodott a Dow

Az irányadó európai részvényindexek a madridi börzét leszámítva felfelé kapaszkodnak ma délután, a tengerentúli tőzsdék közül a Dow, az S&P500 és a Nasdaq is új történelmi csúcsokon zárt hétfőn, majd a piaci kommentárok szerint a hangulatot továbbra is az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseit övező optimizmus tudta javítani. A Dow 0,1 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,1 százalékkal került feljebb, ami mindkét index esetében új csúcsokat jelentett.

Felfelé kapaszkodik a BUX, felpattant a CIG

A vezető európai részvényindexek többsége felfelé kapaszkodik a keddi kereskedés második felére ráfordulva, miután a vállalati hírek mellett a befektetői fókusz középpontjában továbbra is az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatos hírfolyam állt. A DAX 0,1 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,2 százalékkal került feljebb.

A régiós tőzsdék felemásan teljesítenek, a bécsi börze 0,1 százalékos esése mellett a lengyel tőzsde stagnál, míg a prágai részvényindex 0,2 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsde 2,8 milliárd forintos forgalom és 30 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 0,2 százalékos esése mellett a Mol 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom árfolyama 0,5 százalékot erősödött. A hazai blue chipek közül 1,1 százalékkal került feljebb, a BUX komponensei közül a CIG Pannónia részvényei teljesítenek a legjobban. 

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Az elmúlt időszak folyamán több jó hír is érkezett az Alteotól, a társaság a korábbi befektetési programjának lezárása után újat indított, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül és nemrégiben az is eldőlt, hogy a cég a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez, érdemes eljönni!

Lejjebb került a Mol

Míg az irányadó európai részvényindexek minimális elmozdulás mellett felemásan teljesítenek ma reggel, a BUX lejjebb került a keddi piacnyitástól távolodva, a hazai részvényindex 195 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került lejjebb. Az OTP 0,4 százalékos esése mellett a Richter 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a hétfőn szárnyaló Mol 0,7 százalékot esett ma. A pozitív kivételt a Magyar Telekom jelenti, a telekomcég részvényei 1,2 százalékkal kerültek feljebb.

Néhány pontos eséssel indítja a hét második napját a BUX

Mérsékelt, néhány pontos eséssel indult a hét második napja a magyar tőzsdén, a BUX 30 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a keddi piacnyitás után. A Richter stagnál, a Magyar Telekom 0,2 százalékkal került feljebb, míg a Mol 0,3 százalékot emelkedett. Az OTP 0,4 százalékot esett ma reggel.

Mérsékelt emelkedéssel indulhat a hét második napja Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedéssel zárták a hét első napját az amerikai részvényindexek, a piaci kommentárok szerint a tengerentúli tőzsdék emelkedését részben az USA és Kína kereskedelmi megállapodásával kapcsolatos optimizmus fűtötte, a Dow végül 115 pontos emelkedés után 0,4 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,4 százalékos erősödéssel zárt, míg a Nasdaq 0,6 százalékot emelkedett, végül mindhárom amerikai részvényindex új történelmi csúcson zárta a hét első napját.

Nagy emelkedéssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 658 pontos plusz mellett 1,6 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zártak. A Magyar Telekom 0,9 százalékos esés után 435 forinton zárt, míg a Richter 5 460 forinton stagnált. Az OTP 2,1 százalékos erősödés után 13 850 forinton zárta a hét első napját, míg a Mol valósággal szárnyalt, az olajcég részvényei 3,2 százalékos erősödés után 3 004 forinton búcsúztak a hétfői kereskedéstől.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék hétfői emelkedése után az ázsiai részvényindexek is emelkedtek, a piaci kommentárok szerint a befektetők kedvezően fogadták azokat az amerikai lapértesüléseket, amelyek szerint az USA és Kína is fontolgatja, hogy a részleges kereskedelmi megállapodás keretében fontolgatják, hogy visszavonjanak a korábban kivetett vámokból. A Nikkei 1,8 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,6 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is emelkedtek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,6 százalékos erősödése mellett a szingapúri tőzsde 0,4 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 7 pontos plusza 0,1 százalékos emelkedést vetíthet előre a kedd piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A vállalati gyorsjelentések mellett a befektetők az Egyesült Államokból beérkező, szolgáltatói ISM beszerzési menedzserindexre figyelnek majd, emellett az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatos új hírek is piacmozgató hatásúak lehetnek.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden nem érkezik fontos hazai makroadat, az Egyesült Államokból a szeptemberi külkereskedelmi egyenleget teszik közzé, emellett az októberi, szolgáltatói ISM beszerzési menedzserindexet publikálják majd.

Kedden teszi közzé beszámolóját a Vonovia

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Hannelore Foerster/Bloomberg via Getty Images

NYSE, trader, broker, válság
toyota
bankkartya pos terminal nfc mobilfizetes
European parliament building, Brussels, Belgium
Frankfurti tőzsde
forintka191126getty
OTP fiók
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
cimlap_Mátra0122