247A2759
Üzlet

Régiós startup program indult a V4-ek támogatásával

Portfolio
A Design Terminal V4-es partnereivel közösen harmadik alkalommal szervezi meg a V4 Startup Force vállalkozásfejlesztési programját a Visegrádi Alap támogatásával. A kezdeményezés összekapcsolja a V4-ek tehetséges vállalkozóit, akik a régió vezető nagyvállalataival találkozhatnak a négy fővárosban.

,,A visegrádi együttműködés ma élénkebb mint valaha. Itt az ideje, hogy a politikai és kulturális területek mellett a gazdasági dimenziót is megerősítsük. Ez a program a legtehetségesebb fiatal cégalapítóink támogatásával pontosan ezt célozza” - mondta Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal vezetője a V4 Startup Force nyitórendezvényén.

Ez a projekt minden évben fejlődik, új, innovatív ötleteket hoznak be. Idén már nagyvállalatok is érdeklődnek iránta, mint finanszírozó, ami bizonyítja, hogy erre a fajta platformra, programra van piaci igény. Reményeink szerint jövőre már nagy IT cégek is megjelennek majd az esemény támogatói között

– ezt már Dávid Andor, a Visegrádi Alap ügyvezető igazgatója mondta a Portfolio kérdésére.

A régiós országok közti különbségekről Dávid elmondta, hogy a 40 milliós piaccal rendelkező Lengyelország előnyből indul, a cseheknél pedig az IT cégek magas számát emelte ki, illetve az erős nyugat-európai kötödést, főleg a német és osztrák piac közelsége miatt. Magyarország és Szlovákia esetében a gyengébb nyelvtudás és a fiatalok vállalkozási kedvében lát hendikepet, de ez a startup program pont azt a célt szolgálja, hogy egyfajta platformként fejlődési lehetőséget kínáljon az abban résztvevőknek.

247A2477
Dávid Andor

A programba jelentkező startupok közül a legjobb négy – országonként egy-egy – csapat novemberben intenzív vállalkozásfejlesztésen vesz részt. A program november 4-én Budapesten indul, melyet 10 napos körút követ a további három visegrádi fővárosba, ahol a helyi üzleti és startup ökoszisztéma képviselőivel találkoznak a startupok. Olyan nagyvállalatok és inkubátorok előtt mutatkozhatnak be, mint a Vodafone Magyarország Zrt., a Tesco-Globál Zrt., vagy  az MKB Fintechlab. Ezekkel a találkozókkal a V4-ek vezető vállalataival építhetnek ki erős kapcsolatrendszert a startupok, amelyre későbbi nemzetközi terjeszkedésük építhető. 

Az ösztöndíjprogram a Design Terminal vezetésével és partnerei, a cseh UP21, a lengyel Reaktor Warsaw és a szlovák CAMPUS közreműködésével, a Visegrádi Alap támogatásával valósul meg.

A programban résztvevő startupok:

  • A cseh Behavera HR megoldása szimuláció felhasználásával segíti a nagyvállalatok kiválasztási folyamatát, a jelentkezők egyéni, nem szakmai képességeit tudja lemérni. A megoldás emellett támogatja a pályakezdők, egyetemisták karriertervezését is, akik a kérdőív kitöltésével megtudhatják, milyen feladat illik hozzájuk leginkább.
  • A lengyel Secfense az adatbiztonság új szintjét kínálja. Megoldásuk kétlépéses jelszóvédelem, amely gyorsan és költséghatékonyan beépíthető a nagyvállalatok rendszerébe.
  • A magyar PénTech azzal a céllal jött létre, hogy megkönnyítse a kis- és középvállalatok hitelezési folyamatát. Ezzel az okos faktoring szolgáltatással gyorsan, kényelmesen és papírmunka nélkül tudnak pénzügyi segítséget nyújtani ügyfeleinknek. Pénzügyi intézeteknek és nagyvállalatoknak whitelabel megoldást tudnak nyújtani, hogy saját márkanevük alatt tudják hasznosítani a terméket.
  • A szlovák Minty platformja összeköti a grafikusokat leendő ügyfeleikkel. Megoldásuk leegyszerűsíti a tárgyalás és az adminisztráció folyamatát is, ezenkívül a felhasználók illusztrációkat, vizuális anyagokat tudnak vásárolni a felületen.  
bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Váci úti felüljáró
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bkk_busz_bkv