Előfizetői tartalom

Megduplázzák a szlovák bankadót - Mennyire fáj az OTP-nek?

Portfolio
Szlovákiában duplájára emelik a bankadó mértékét, ami az OTP-t is érinti, hiszen leánybankján keresztül jelen van az ország bankpiacán. Az OTP azonban ott kis bank, a bankadó megduplázása elhanyagolható hatással jár a bankcsoport eredményére. Egyébként is, hamarosan akár meg is válhat a szlovák bankjától a magyar pénzintézet.

A szlovákiai bankadó mértékének megduplázása az OTP-t is érinti, mivel a magyar bankcsoport a szlovák leánybankján, az OBS-en keresztül jelen van az ország bankpiacán. Igaz, az OTP kis szereplő Szlovákiában, és a szlovák leánybank az OTP-n belül is elhanyagolható operáció, az idei első félévben a bevételek csupán 1,4, az adózott eredmény 0,3 százalékát adta. Az OTP...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés