Richter
Üzlet

Rekord árbevételről számolhat be pénteken a Richter

Portfolio
A Richter pénteken hajnalban publikálja legfrissebb számait, a Portfolio saját konszenzusa szerint az elemzők kivétel nélkül emelkedő árbevételt várnak a harmadik negyedévben, a várakozások mediánja új negyedéves árbevételi rekordot jelentene, míg az elemzők által várt jelentős profitnövekedés mögött részben a korábbi év alacsony bázisa, valamint a Richter számára kedvező devizahatások állhattak.

Mire érdemes figyelni?

  • Hogyan alakultak a Richter fontos készítményeinek értékesítései? Az Allergan tegnapi gyorsjelentéséből kiderült, hogy a Vraylar-eladásai valósággal szárnyaltak az Egyesült Államokban, ami várhatóan növekvő royalty bevételeket jelent majd a Richternek a harmadik negyedévben; emellett kérdéses, hogy az Esmya hogyan teljesíthetett a negyedévben.
  • A gyorsjelentést követő sajtótájékoztatón a menedzsment esetlegesen módosított várakozásaira lesz majd érdemes figyelni.

Milyen lesz az eredmény?

A Portfolio saját konszenzusa szerint az elemzői várakozások mediánja alapján a Richter összes árbevétele 22,8 százalékkal 122,1 milliárd forintra emelkedhetett a harmadik negyedében, az elemzők a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva kivétel nélkül az árbevétel növekedését várják, a bruttó fedezetnél 56,9 százalékos értéket vetített előre a várakozások mediánja.

Az üzleti tevékenység eredménye esetében a várakozások mediánja 6,7 százalékos emelkedést vetített előre a harmadik negyedében a korábbi év hasonló időszakához képest, míg a Portfolio saját konszenzusa alapján az elemzői várakozások mediánja szerint a harmadik negyedévben 136,8 százalékkal 20,9 milliárd forintra nőhetett a Richter adózott eredménye.

A Portfolio saját konszenzusa szerint az elemzői várakozások mediánja alapján a Richter összes árbevétele 22,8 százalékkal 122,1 milliárd forintra nőhetett a harmadik negyedévben, ami új negyedéves árbevételi rekordot jelentene. A bevételeket a Richter számára kedvező devizahatások mellett részben a növekvő Vraylar-értékesítések is érdemben támogathatták, miután a Richter amerikai partnernének, az Allergannak a gyorsjelentéséből kiderült, hogy a Vraylar eladásai 70 százalékkal 234,6 millió dollárra emelkedtek a harmadik negyedévben a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva, ami a Richter számára is növekvő r oyalty bevételt jelenthetett.

A Richter bruttó fedezeti hányada az elemzői várakozások mediánja alapján 56,9 százalékos lehetett a harmadik negyedévben, ami 2,3 százalékpontos csökkenést jelentene 2018. azonos időszakával összehasonlítva.

A Portfolio saját konszenzusa szerint az üzleti tevékenység eredménye 6,7 százalékkal 16,9 milliárd forintra emelkedhetett a harmadik negyedévben, a korábbi év azonos időszakával összehasonlítva. Az elemzői várakozások mediánja alapján a Richter adózott eredménye 136,8 százalékkal 20,9 milliárd forintra nőhetett a harmadik negyedévben, az emelkedés mögött részben a korábbi év azonos időszakának alacsony bázisa, valamint a Richter számára kedvező devizahatások állhattak.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Róka László

zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
BÉT