Richter
Üzlet

Rekord árbevételről számolhat be pénteken a Richter

Portfolio
A Richter pénteken hajnalban publikálja legfrissebb számait, a Portfolio saját konszenzusa szerint az elemzők kivétel nélkül emelkedő árbevételt várnak a harmadik negyedévben, a várakozások mediánja új negyedéves árbevételi rekordot jelentene, míg az elemzők által várt jelentős profitnövekedés mögött részben a korábbi év alacsony bázisa, valamint a Richter számára kedvező devizahatások állhattak.

Mire érdemes figyelni?

  • Hogyan alakultak a Richter fontos készítményeinek értékesítései? Az Allergan tegnapi gyorsjelentéséből kiderült, hogy a Vraylar-eladásai valósággal szárnyaltak az Egyesült Államokban, ami várhatóan növekvő royalty bevételeket jelent majd a Richternek a harmadik negyedévben; emellett kérdéses, hogy az Esmya hogyan teljesíthetett a negyedévben.
  • A gyorsjelentést követő sajtótájékoztatón a menedzsment esetlegesen módosított várakozásaira lesz majd érdemes figyelni.

Milyen lesz az eredmény?

A Portfolio saját konszenzusa szerint az elemzői várakozások mediánja alapján a Richter összes árbevétele 22,8 százalékkal 122,1 milliárd forintra emelkedhetett a harmadik negyedében, az elemzők a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva kivétel nélkül az árbevétel növekedését várják, a bruttó fedezetnél 56,9 százalékos értéket vetített előre a várakozások mediánja.

Az üzleti tevékenység eredménye esetében a várakozások mediánja 6,7 százalékos emelkedést vetített előre a harmadik negyedében a korábbi év hasonló időszakához képest, míg a Portfolio saját konszenzusa alapján az elemzői várakozások mediánja szerint a harmadik negyedévben 136,8 százalékkal 20,9 milliárd forintra nőhetett a Richter adózott eredménye.

A Portfolio saját konszenzusa szerint az elemzői várakozások mediánja alapján a Richter összes árbevétele 22,8 százalékkal 122,1 milliárd forintra nőhetett a harmadik negyedévben, ami új negyedéves árbevételi rekordot jelentene. A bevételeket a Richter számára kedvező devizahatások mellett részben a növekvő Vraylar-értékesítések is érdemben támogathatták, miután a Richter amerikai partnernének, az Allergannak a gyorsjelentéséből kiderült, hogy a Vraylar eladásai 70 százalékkal 234,6 millió dollárra emelkedtek a harmadik negyedévben a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva, ami a Richter számára is növekvő r oyalty bevételt jelenthetett.

A Richter bruttó fedezeti hányada az elemzői várakozások mediánja alapján 56,9 százalékos lehetett a harmadik negyedévben, ami 2,3 százalékpontos csökkenést jelentene 2018. azonos időszakával összehasonlítva.

A Portfolio saját konszenzusa szerint az üzleti tevékenység eredménye 6,7 százalékkal 16,9 milliárd forintra emelkedhetett a harmadik negyedévben, a korábbi év azonos időszakával összehasonlítva. Az elemzői várakozások mediánja alapján a Richter adózott eredménye 136,8 százalékkal 20,9 milliárd forintra nőhetett a harmadik negyedévben, az emelkedés mögött részben a korábbi év azonos időszakának alacsony bázisa, valamint a Richter számára kedvező devizahatások állhattak.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Róka László

borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Alteo klub