adidascipok
Üzlet

Újra tud növekedni Európában az Adidas

Portfolio
Felpöröghetnek az értékesítések a negyedik negyedévben az Adidasnál és jó úton halad a vállalat afelé, hogy ismét rekord évet zárjon– derül ki a sportszergyártó ma reggel közzétett gyorsjelentéséből. A július-szeptemberi időszakban a vártnál jobban alakultak az eladások, miután Európában ismét beindult a növekedés.

Növekedést tudott felmutatni a harmadik negyedévben az Adidas a bevételek tekintetében: 9 százalékkal nőtt a bevétele az előző év azonos negyedévéhez képest (a devizaárfolyam-változások hatásait kiszűrve 6 százalékos volt a dinamika). Az elemzői várakozásokhoz képest kisebb pozitív meglepetést okozott, a piacok által várt 6,32 milliárd euró helyett 6,41 milliárd euró lett a július-szeptemberi időszak bevétele.

Az Adidas és a Reebok márka együttes értékesítései kétszámjegyű ütemben növekedtek a fejlődő piacokon, Oroszországban és Észak-Amerikában. Az Ázsia-csendes-óceáni térségből Kína emelkedett ki, 11 százalékos dinamikájával. Latin-Amerikában egy lassabb, 5 százalékos növekedés volt, ami pedig különösen jó hír, hogy Európába is visszatért a növekedés, itt 3 százalékkal emelkedtek a bevételek.

Hiába emelkedtek a bevételek, eredményszinten nem tudott növekedésről beszámolni a cég, elsősorban a légi teherszállítás emelkedő költségei miatt. Működési eredménye stagnált a bázisidőszakhoz képest, 897 millió euró lett, ami azonban kissé jobb lett a vártnál, az elemzői konszenzus ugyanis 882 millió euró volt. A folytatódó tevékenységekből származó nettó eredmény pedig 2 százalékkal esett év/év alapon.

A menedzsment várakozásai szerint a negyedik negyedévben felpöröghetnek az értékesítések, ennek fényében pedig megerősítette az idei évre vonatkozó várakozásait és szerintük jó úton halad a cég afelé, hogy újabb rekordévet zárjon:

  • 2019-ben a bevételek 5 és 8 százalék közötti ütemben növekedhetnek konstans devizaárfolyamok mellett
  • A bruttó fedezeti szint kissé javulhat, a tavalyi 51,8 százalékról 52 százalékra növekedhet
  • A működési eredményszint 50-70 bázisponttal javulhat, 11,3 és 11,5 százalék között lehet
  • A folytatódó tevékenységekből származó nettó eredmény 1,88 és 1,95 milliárd euró között lehet, ami 10-14 százalékos növekedést jelent 2018-hoz képest.

A negyedéves eredményekre 1 százalékos plusszal nyitott ma reggel az Adidas a német tőzsdén.

borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
boris johnson
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Alteo klub