Előfizetői tartalom

Bőven van elég gáz Magyarországon a télre

Portfolio
Magyarországon mindig lesz orosz gáz. Ennek az az oka, hogy jelenleg nincs versenyképesebb árú gáz a piacon és az orosz tárgyalási technika olyan, hogy bármikor be tudnak menni a legjobb ár alá – mondta el a Portfolio Energy Investment Forumon Moldován Félix, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főosztályvezető-helyettese, a magyarországi gázellátás jövőjéről beszélve.

Tudunk függetlenedni a jövőben az orosz gáztól, de hogy milyen mértékben, az a jövő zenéje, minél több beszerzési forrás van, annál jobb az alkupozíciónk. Jelenleg három olyan projekt van, aminek megvalósulása reális függetlenedési lehetőséget jelent: a horvát LNG-terminál, ahonnan először 2021 elején érkezhet molekula a romániai Neptun Deep, ami 2023/2024 környékén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés