Előfizetői tartalom

Első ránézésre bombameglepetés az OTP-től

Te jó ég! Ez volt az első reakcióm, amikor hajnalban megláttam az OTP harmadik negyedéves profitját, ami közel 132 milliárd forint lett, az elmúlt évtizedben 6 olyan év is volt, amikor az OTP egész évben kevesebb profitot ért el, mint most 3 hónap alatt. A kiugró eredményhez sok minden kellett, természetesen az akvizíciók és a gyenge forint hatása is benne van, de organikusan is nagyot megy a bank, a teljes képhez azonban hozzátartozik, hogy volt egy több mint 21 milliárd forintos, szerb badwill-lel kapcsolatos extra tétel, viszont ha azzal korrigáljuk az eredményt, akkor is kiugró a profit.

Várt felett Újra nagyot nőtt az OTP, a harmadik negyedévben a bevételek 20 százalékkal 273 milliárd forintra emelkedtek, viszont a költségeket szépen megfogták, ezért a működési eredmény már 29 százalékkal 137 milliárd forintra bővült, és mivel volt a negyedévben 21 milliárd forintnyi korrekciós tétel, az adózott eredmény 53 százalékkal ugrott meg. A bank olyan számokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés