Megvette a Generali az ERGO Biztosító hazai állományát
Üzlet

Erős számokat közölt a Generali

Portfolio
A nemzetközi Generali Csoport működési eredménye 3,9 milliárd euróra (+9,1%), adózott eredménye 2,2 milliárd euróra (+16,6%) nőtt. Ezzel továbbra is stabil a vállalat tőkepozíciója - közölte a társaság.

A nemzetközi Generali Csoport kimagaslóan jó, 3,9 milliárd eurós (+9,1%) működési eredményt ért el az év első kilenc hónapjában, köszönhetően a vállalatcsoport valamennyi üzleti szegmensben elért fejlődésének - közölte a társaság, ismertetve néhány további részletet:

  • a  vagyonbiztosítási üzletág technikai profitabilitása megtartotta kiváló szintjét, 92,5%-os combined ratio-val, az életbiztosítási új üzletek megtérülési rátája (NBM) eléri a 4,28%-ot.
  • a csoport adózott eredménye 2,163 milliárd euróra nőtt (+16,6%), mely részben az egyes üzleti egységek értékesítési eredményeit is tükrözi. Az üzlet eladások/vételek hatásával korrigált profit elérte az 1,872 milliárd eurót (+6,2%).
  • a vagyonbiztosítási üzletág bevétele 4,3%-kal nőtt a csoport fő piacain történt fejlődésnek köszönhetően. Az életbiztosítás üzletág bevételei 10 milliárd euróra nőttek (+24,5%), a technikai tartalékok pedig 363,3 milliárd eurót (+5,8%) tettek ki.
  • a teljes bruttó árbevétel 3,2%-os növekedéssel elérte az 51,4 milliárd eurót, a mindkét üzletágban megvalósuló fejlődésnek köszönhetően.
  • a nemzetközi Generali Csoport tőkepozíciója továbbra is stabil, a vállalat tőketőkemegfelelési mutatója 204 százalékra változott. 
borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
boris johnson
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Alteo klub