BÉT
Üzlet

Felfelé módosította az idei árbevétel-várakozásait a Richter

Portfolio
Ma reggel tette közzé harmadik negyedéves beszámolóját a Richter, amelyet követően a társaság menedzsmentje közzétette frissített várakozásait is: a Richter számára kedvező árfolyamváltozások mellett a jól teljesítő Vraylar-eladások miatt a cég szerint a gyógyszergyártás euróban kifejezett árbevétele 5-6 százalékkal nőhet az idei évben, míg a konszolidált, euróban kifejezett árbevétel 8-9 százalékkal nőhet idén.

Az egyedi gyógyszerazonosítással, a szerializációval kapcsolatban Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója elmondta, hogy kilenc millió euró forgalmat veszített a társaság, ennyi az elmaradt árbevétel a FÁK-országokban és kelet-közép-európai régióban, azonban a kezdeti, szerializációs nehézségeket folyamatosan dolgozza le a cég, és a kiszerelőüzem áteresztőképességét visszaállították.

Az orosz piac esetében az idei év első kilenc hónapja során 5,6 százalékos volt az árbevétel rubelben mért csökkenése, amit több tényező együttes hatása okozott, az alacsonyabb nagykereskedelmi készletek mellett a tavalyi előszállítások és a szerializációs problémák is hozzájárultak a forgalomkieséshez. Az árharmonizácós törekvések a hatóságok részéről szintén negatívan érintették az orosz forgalmat, és a társaság szerint az árharmonizációs törekvésekre a későbbiekben is számítani lehet majd.

Az idei évben a Richter szerint az értékesítési és marketing költségek az árbevétel 25 százalékát tehetik ki, míg az idei, árbevétel arányos kutatási és fejlesztési költségek esetében 11 százalékos értéket vár a menedzsment, mivel a pipeline-ban található termékek olyan fázisban vannak, ami magasabb ráfordításokat igényel.

A menedzsment várakozásai:

  • A menedzsment a Richter számára kedvező árfolyamváltozások mellett a jól teljesítő Vraylar-eladásoknak köszönhetően kissé optimistább lett az idei évre vonatkozóan.
  • A Richter szerint a gyógyszergyártás euróban kifejezett árbevétele 5-6 százalékkal nőhet az idei évben, míg a konszolidált, euróban kifejezett árbevétel 8-9 százalékkal nőhet idén.
  • Az 56 százalékos bruttó fedezeti hányad mellett a menedzsment 13-14 százalékos üzemi eredményhányadot vár az idei évre, az utóbbi magában foglalja az Esmya harmadik negyedévben végrehajtott, 5,9 milliárd forintos leírását is.
  • Az EU12 piacán a menedzsment stabil, nem csökkenő forgalomra számít
  • Ukrajnában 10 százalék helyett 15 százalékos lehet az idei növekedés
  • A kínai forgalom esetében az idei évre vonatkozóan 30 százalékos visszaesésre számít a társaság.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

Roska Botond
Ader Janos 2050 Magyarorszag klimasemlegesseg GettyImages-810451352
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
repules szegell iata GettyImages-1180597944