Előfizetői tartalom

Közel 30 milliárdos kötvénykibocsátásra készülhet a Hell Energy

Portfolio
A nyáron útjára induló MNB kötvényvásárlási program keretében a jegybank összesen 300 milliárd forint keretösszegig vásárol a hazai székhelyű társaságok által kibocsátott, legalább B+ minősítésű vállalati kötvényeket, amihez a cégeknek át kell esniük egy hitelminősítésen. A Scope Ratings az elmúlt hónapok során több hazai cég minősítését is elvégezte, ma a Hell Energy minősítését tette közzé. Az energiaitalgyártónál 28,5 milliárd forintos kötvénykibocsátással számol a hitelminősítő, és mind a vállalat, mind a kötvény az elvárt szint feletti, BB minősítést kapott.
A Magyar Nemzeti Bank idén nyáron indította el a vállalati kötvényvásárlási programját, a Növekedési Kötvényprogramban való részvétel egyik feltétele, hogy a társaságok által kibocsátandó kötvények legalább B+ minősítést szerezzenek egy Európai Értékpapír-piaci Hatóság által nyilvántartásba vett hitelminősítőtől. A Scope Ratings az elmúlt hónapok folyamán...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái