Előfizetői tartalom

Idén sem az életbiztosításokon keresik halálra magukat az ügynökök

Portfolio
Csaknem 15%-kal nőtt az idei első félévben a biztosításközvetítő alkuszok és többes ügynökök jutalékbevétele – mutatják az MNB pénteken közzétett adatai. Csaknem háromszor annyi bevételt realizáltak a független közvetítők a vagyon- és felelősségbiztosításokon, mint az életbiztosításokon, pedig tíz éve még kiegyenlített volt náluk e kettő aránya. 100 forintnyi biztosítói díjbevételből stabilan 7 forint jutalék megy a független közvetítőknek.

Az MNB friss adatai a független biztosításközvetítői piac idei első félévére vonatkoznak. Az mutatják, hogy alkuszként vagy többes ügynökként 433 vállalkozás működött az országban (ez a 2010-es csúcshoz képest 22%-os visszaesést jelent), közülük 420-an teljesítették az adatszolgáltatást. 43 milliárd forintnyi jutalékbevételt realizáltak a közvetítők az első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés