FrankfurtTőzsde
Üzlet

Eséssel zárta a hét első napját a BUX

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek a hétfői kereskedés második felében, a magyar tőzsde eséssel zárta a hét első napját, míg a hazai blue chipek közül az OTP és a Mol teljesített a leggyengébben.

Eséssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde

Eséssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 403 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hétfői kereskedést. A Richter 0,2 százalékos esés után 5 580 forinton zárt, a Mol 0,8 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 3 020 forinton vettek búcsút a hét első napjától. Az OTP 1,4 százalékos esés után 13 840 forinton zárt. A pozitív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég papírjai 0,3 százalékos emelkedés után 440 forinton zártak.

Lejjebb kerültek a tengerentúli tőzsdék

Pénteken mindhárom amerikai tőzsdeindex új történelmi csúcson zárta a hét utolsó napját, majd hétfőn lejjebb kerültek az amerikai részvényindexek, a piaci kommentárok szerint az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseit övező bizonytalanság mellett a befektetőket a hongkongi tüntetések intették óvatosságra. A Dow 0,3 százalékos esése mellett az S&P500 0,4 százalékkal került lejjebb.

Lefordult a Mol

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek hétfőn, a piaci kommentárok szerint a hangulatra a hongkongi tüntetések mellett a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos bizonytalanság nyomta rá bélyegét. A DAX 0,5 százalékos esése mellett a CAC40 0,2 százalékkal került lejjebb. A régiós tőzsdék felemásan teljesítenek, a lengyel részvényindex 0,7 százalékos esése mellett a bécsi börze 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a prágai tőzsde pénteki záróértéke közelében stagnál.

A magyar tőzsde is lejjebb került, a BUX 3,2 milliárd forintos forgalom és 337 pontos mínusz mellett 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül 1,3 százalékos esésével a Mol teljesít a leggyengébben, a BUX komponensei közül az Opus teljesít a leggyengébben.

Visszavágta a Zwack célárát az OTP

Csökkentette a Zwack részvényeire vonatkozó célárát az OTP elemzője a vállalat negyedéves gyorsjelentése után, de ajánlása maradt tartás – derül ki az OTP friss elemzéséből. A friss célár 15 685 forint, ami 9 százalékkal van a jelenlegi árfolyam alatt.

Tovább a cikkhez

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Az elmúlt időszak folyamán több jó hír is érkezett az Alteotól, a társaság a korábbi befektetési programjának lezárása után újat indított, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül és nemrégiben az is eldőlt, hogy a cég a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez, érdemes eljönni!

Lefordult a magyar tőzsde

A hétfői piacnyitástól távolodva lefordult a magyar tőzsde, a BUX 442 pontos mínusz mellett 1 százalékot esett, míg a blue chipek kivétel nélkül lejjebb kerültek. A Magyar Telekom 0,1 százalékos esése mellett a Richter 0,9 százalékot esett, míg a Mol 1,1 százalékkal került lejjebb, míg az OTP 1,2 százalékot esett.

Mérsékelt eséssel vágott neki a hét első napjának a BUX

Mérsékelt eséssel indul a hétfői kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 57 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, a Richter stagnál, a Magyar Telekom 0,2 százalékkal került lejjebb, az OTP 0,1 százalékot esett, míg a Mol 0,2 százalékkal került lejjebb.

Termőre fordultak az Alteo beruházásai

Az első kilenc hónapot tekintve az árbevétel 41 százalékkal, az EBITDA 140 százalékkal, a nettó eredmény pedig 20 százalékkal bővült. Az összes szegmens kivette részét a növekedésből.

Tovább a cikkhez

Eséssel indulhat a hétfői kereskedés Európában

Mi történt pénteken a tőzsdéken?

A pénteki kereskedés folyamán lefelé vették az irányt az amerikai részvényindexek, a hangultra Donald Trump nyilatkozata vetett árnyékot, miután az amerikai elnök arról beszélt, hogy ő nem egyezett bele a vámoktól való visszalépésbe, de megerősítette, hogy Kína valóban kifejezte az igényét erre nézve. A kereskedelmi háborús feszültség ellenére a nap végére ismét emelkedni kezdtek a tengerentúli tőzsdék, a Dow végül 6 ponttal került feljebb, az S&P500 0,3 százalékos emelkedéssel zárt, míg a Nasdaq 0,5 százalékos erősödéssel fejezte be a hét utolsó napját, végül mindhárom amerikai részvényindex új történelmi csúcsán zárta pénteki kereskedést.

Eséssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 157 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 0,3 százalékos emelkedés után 438,5 forinton zárt, a Richter 0,3 százalékos erősödést követően 5 590 forinton vett búcsút a hét utolsó napjától, a Mol 0,4 százalékos emelkedés után 3 044 forinton zárta a pénteki kereskedést. A negatív kivételt az OTP jelentette, a bankpapír 1,2 százalékos esést követően 14 040 forinton zárta a hét utolsó napját.

Mik az előjelek mára?

Lejjebb kerültek az ázsiai részvényindexek a hét első napján, a piaci kommentárok szerint a kereskedelmi háborús bizonytalanság mellett, a hongkongi tüntetések is árnyékot vetettek a részvénypiacok hangulatára. A Nikkei 0,3 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 2,7 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 1,8 százalékot esett. Ázsia más részein is borús hangulatban telt a hétfői kereskedés, a szingapúri tőzsde 1,1 százalékos esése mellett a dél-koreai Kospi 0,6 százalékot esett.  Az amerikai határidős részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 49 pontos mínusza 0,4 százalékos esést vetíthet előre a hétfői piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező vállalati gyorsjelentések mellett a befektetőket továbbra is az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos hírfolyamra figyelnek majd, miután Donald Trump pénteken arról beszélt, hogy ő nem egyezett bele a vámoktól való visszalépésbe, de megerősítette, hogy Kína valóban kifejezte az igényét erre nézve.

Mire érdemes ma figyelni?

Hétfőn a KSH a szeptemberi külkereskedelmi adatsorát teszi közzé. Az Egyesült Királyságból a harmadik negyedéves, előzetes GDP-t publikálják. Az Egyesült Államokban a Veteránok napja van, a kötvénypiac zárva tart majd, de a tengerentúli részvénypiacokon hétfőn a megszokott ütemben folytatódik a kereskedés.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Wolfgang Von Brauchitsch/Bloomberg via Getty Images

donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
ott_one_2019_1500x844