BÉT
Üzlet

Ezért a részvényért rajonganak most a hazai alapkezelők

Portfolio
Október második felében nagyot emelkedett a magyar tőzsde, majd ezt követően a hazai részvényindex új történelmi csúcsára emelkedett, a Portfolio által készített legfrissebb alapkezelői felmérésből kiderült, hogy a profi befektetők rövid távon csupán mérsékelt elmozdulásra számítanak a magyar tőzsdén. Az általunk megkérdezett alapkezelők ebben a hónapban Ricther részvényeiért rajongtak a leginkább, míg a midcapek közül az ANY Biztonsági Nyomda, a Graphisoft Park és a Waberer’s papírjait emelték ki kedvelt részvényként legnagyobb számban a felmérésünkben résztvevő alapkezelők.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, Allianz Alapkezelő, Dialóg, Diófa, Erste Alapkezelő, Equilor, Generali, Hold Alapkezelő, OTP Alapkezelő.

A szeptember végi lejtmenet október első napjaiban is folytatódott a magyar tőzsdén, majd néhány napos, átmeneti bizonytalanság után a magyar tőzsde ismét emelkedni kezdett, majd a hazai részvényindex jelentős emelkedéssel zárta a hónapot, a BUX októberben 3,8 százalékkal került feljebb.

Ebben a hónapban a felmérésünkben résztvevő alapkezelők 100 százaléka várta azt, hogy a magyar tőzsde 3 hónapos időtávon a mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozoghat, amiben az is közrejátszhatott, hogy a hazai részvényindex októberben nagyot emelkedett, majd a BUX november elején új történelmi csúcsra kapaszkodott. Emellett érdemes megemlíteni, hogy 3 hónapos időtávon az általunk megkérdezett profi befektetők közül senki sem várt nagyobb emelkedést vagy nagyobb esést. 12 hónapos időtávon felmérésünkben résztvevő alapkezelők 89 százaléka számít arra, hogy a BUX a mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozog majd, a profi befektetők 11 százaléka optimista, ők 5 és 15 százalék közötti emelkedést várnak a magyar tőzsdén. A felmérésünkben résztvevő alapkezelők közül ebben a hónapban senki sem várt nagyobb esést a magyar tőzsdén, 12 hónapos időtávon.

Az alapkezelői válaszokból képzett 3 hónapos mutatónál a pesszimizmus csökkenése volt megfigyelhető ebben a hónapban, miután a felmérésünkben résztvevő profi befektetők immár 100 százaléka számított arra, hogy a magyar tőzsde mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozoghat majd a következő három hónap folyamán, a korábbi hónap 70 százalékos értékével szemben. S míg egy hónapja az általunk megkérdezett alapkezelők 30 százaléka várt 5 és 15 százalék közötti esést a magyar tőzsdén 3 hónapos időtávon, ebben a hónapban az alapkezelők közül senki sem várt nagyobb esést 3 hónapos időtávon.

Az alapkezelői válaszokból képzett 12 hónapos mutatónál a pesszimizmus csökkenése volt megfigyelhető, miután a korábbi hónapban a felmérésünkben résztvevő alapkezelők 67 százaléka számított arra, hogy a BUX mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozoghat majd a következő 12 hónap folyamán, míg ebben a hónapban az alapkezelők 89 százaléka várt mínusz 5 és plusz 5 százalék közötti elmozdulást a magyar tőzsdén. Míg a korábbi hónappal ellentétben ebben a hónapban az alapkezelők közül senki sem várt jelentősebb esést a magyar tőzsdén a következő 12 hónap során.

A felmérésünkben résztvevő alapkezelők közül ebben a hónapban öten jelölték meg kedvenc részvényükként a Richtert. A Richter népszerűsége nem véletlen, a gyógyszergyártó nemrég tette közzé harmadik negyedéves beszámolóját, társaság árbevétele és profitja is felülteljesítette az előzetes várakozásokat, míg a Richter menedzsmentje a gyorsjelentés után az idei évre vonatkozó árbevétel-várakozásait felfelé módosította, míg a menedzsment 13-14 százalékos üzemi eredményhányadot vár az idei évre, az utóbbi magában foglalja az Esmya harmadik negyedévben végrehajtott, 5,9 milliárd forintos leírását is. A blue chipek közül a Mol részvényei 3 említést kaptak, míg az OTP és a Magyar Telekom papírjait egyaránt 2-2 profi befektető jelölte meg ebben a hónapban kedvenc részvényeként.

A közepes kapitalizációval rendelkező társaságok papírjai közül az ANY Biztonsági Nyomda részvényeit 4 alapkezelő jelölte meg kedvenc részvényeként, míg a Graphisoft Park és a Waberer’s részvényei 3-3 említést kaptak, az Alteot ebben a hónapban ketten választották kedvenc részvényüknek az általunk megkérdezett alapkezelők közül.

A felmérésünkben résztvevő alapkezelők közül ebben a hónapban ketten emelték ki a Molt a hazai blue chipek közül, mint legkevésbé kedvelt részvényt. Míg a 4ig és az Appeninn részvényeit 2-2 alapkezelő említette meg, mint legkevésbé kedvelt részvényt, emellett a CIG Pannónia, az Opus és a Waberer’s részvényei szintén 2-2-2 említést kaptak ebben a hónapban.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

Benzin
magyareuró200122
FrankfurtiTőzsde
végítéletórája
fertozes
paks
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Benzin