BÉT
Üzlet

Ezért a részvényért rajonganak most a hazai alapkezelők

Portfolio
Október második felében nagyot emelkedett a magyar tőzsde, majd ezt követően a hazai részvényindex új történelmi csúcsára emelkedett, a Portfolio által készített legfrissebb alapkezelői felmérésből kiderült, hogy a profi befektetők rövid távon csupán mérsékelt elmozdulásra számítanak a magyar tőzsdén. Az általunk megkérdezett alapkezelők ebben a hónapban Ricther részvényeiért rajongtak a leginkább, míg a midcapek közül az ANY Biztonsági Nyomda, a Graphisoft Park és a Waberer’s papírjait emelték ki kedvelt részvényként legnagyobb számban a felmérésünkben résztvevő alapkezelők.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, Allianz Alapkezelő, Dialóg, Diófa, Erste Alapkezelő, Equilor, Generali, Hold Alapkezelő, OTP Alapkezelő.

A szeptember végi lejtmenet október első napjaiban is folytatódott a magyar tőzsdén, majd néhány napos, átmeneti bizonytalanság után a magyar tőzsde ismét emelkedni kezdett, majd a hazai részvényindex jelentős emelkedéssel zárta a hónapot, a BUX októberben 3,8 százalékkal került feljebb.

Ebben a hónapban a felmérésünkben résztvevő alapkezelők 100 százaléka várta azt, hogy a magyar tőzsde 3 hónapos időtávon a mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozoghat, amiben az is közrejátszhatott, hogy a hazai részvényindex októberben nagyot emelkedett, majd a BUX november elején új történelmi csúcsra kapaszkodott. Emellett érdemes megemlíteni, hogy 3 hónapos időtávon az általunk megkérdezett profi befektetők közül senki sem várt nagyobb emelkedést vagy nagyobb esést. 12 hónapos időtávon felmérésünkben résztvevő alapkezelők 89 százaléka számít arra, hogy a BUX a mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozog majd, a profi befektetők 11 százaléka optimista, ők 5 és 15 százalék közötti emelkedést várnak a magyar tőzsdén. A felmérésünkben résztvevő alapkezelők közül ebben a hónapban senki sem várt nagyobb esést a magyar tőzsdén, 12 hónapos időtávon.

Az alapkezelői válaszokból képzett 3 hónapos mutatónál a pesszimizmus csökkenése volt megfigyelhető ebben a hónapban, miután a felmérésünkben résztvevő profi befektetők immár 100 százaléka számított arra, hogy a magyar tőzsde mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozoghat majd a következő három hónap folyamán, a korábbi hónap 70 százalékos értékével szemben. S míg egy hónapja az általunk megkérdezett alapkezelők 30 százaléka várt 5 és 15 százalék közötti esést a magyar tőzsdén 3 hónapos időtávon, ebben a hónapban az alapkezelők közül senki sem várt nagyobb esést 3 hónapos időtávon.

Az alapkezelői válaszokból képzett 12 hónapos mutatónál a pesszimizmus csökkenése volt megfigyelhető, miután a korábbi hónapban a felmérésünkben résztvevő alapkezelők 67 százaléka számított arra, hogy a BUX mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozoghat majd a következő 12 hónap folyamán, míg ebben a hónapban az alapkezelők 89 százaléka várt mínusz 5 és plusz 5 százalék közötti elmozdulást a magyar tőzsdén. Míg a korábbi hónappal ellentétben ebben a hónapban az alapkezelők közül senki sem várt jelentősebb esést a magyar tőzsdén a következő 12 hónap során.

A felmérésünkben résztvevő alapkezelők közül ebben a hónapban öten jelölték meg kedvenc részvényükként a Richtert. A Richter népszerűsége nem véletlen, a gyógyszergyártó nemrég tette közzé harmadik negyedéves beszámolóját, társaság árbevétele és profitja is felülteljesítette az előzetes várakozásokat, míg a Richter menedzsmentje a gyorsjelentés után az idei évre vonatkozó árbevétel-várakozásait felfelé módosította, míg a menedzsment 13-14 százalékos üzemi eredményhányadot vár az idei évre, az utóbbi magában foglalja az Esmya harmadik negyedévben végrehajtott, 5,9 milliárd forintos leírását is. A blue chipek közül a Mol részvényei 3 említést kaptak, míg az OTP és a Magyar Telekom papírjait egyaránt 2-2 profi befektető jelölte meg ebben a hónapban kedvenc részvényeként.

A közepes kapitalizációval rendelkező társaságok papírjai közül az ANY Biztonsági Nyomda részvényeit 4 alapkezelő jelölte meg kedvenc részvényeként, míg a Graphisoft Park és a Waberer’s részvényei 3-3 említést kaptak, az Alteot ebben a hónapban ketten választották kedvenc részvényüknek az általunk megkérdezett alapkezelők közül.

A felmérésünkben résztvevő alapkezelők közül ebben a hónapban ketten emelték ki a Molt a hazai blue chipek közül, mint legkevésbé kedvelt részvényt. Míg a 4ig és az Appeninn részvényeit 2-2 alapkezelő említette meg, mint legkevésbé kedvelt részvényt, emellett a CIG Pannónia, az Opus és a Waberer’s részvényei szintén 2-2-2 említést kaptak ebben a hónapban.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
ott_one_2019_1500x844