Üzlet

Közel egymilliárd forintos fejlesztés a Toolexnél

Portfolio
Több mint 940 millió forintból fejlesztette gépparkját a fémmegmunkálással és fúrószárgyártással foglalkozó nagyszénási Toolex Kft. - közölte a vállalat üzemvezetője hétfőn az MTI-vel.

Tóth Péter elmondta: a beruházáshoz 470,68 millió forintot európai uniós pályázaton nyertek el, a maradék összeget saját forrásból, banki hitel felvétele nélkül biztosították. Az összegből a cég beszerzett hat speciális, CNC vezérlésű élező-, köszörülő- és megmunkálógépet, amelyek egyebek mellett alkalmasak speciálisan kis- és közepes szériájú keményfém szerszámok gyártására, valamint nagyátmérős termékek profilköszörülésére. A beruházás hatására nagyobb átmérőjű és hosszabb termékeket tudnak gyártani - magyarázta. A piaci változások függvényében a tavaly legyártott csaknem 151 ezer fúróhoz képest 7-12 százalékos kapacitásnövekedést remélnek a fejlesztés révén - közölte.

A Toolex Fémfeldolgozó Kft. 1993 októberében 15 munkavállalóval kezdte meg munkáját. A társaság fő tevékenysége a fémmegmunkálás, azon belül is fúrószár megmunkálás, fúrószárgyártás, egyélű fúrószerszámok keményfém betéteinek gyártása, összeépítése, fúrófej és fúróhüvely méretre köszörülése. Magyarországon a szegmensben piacvezető a cég. A beruházás révén a vállalat létszámbővítést nem vállalt, ám míg 2017-ben, a pályázat beadásának évében 170, idén 186 dolgozó volt az általános statisztikai létszám.

A vállalat termékeinek 80 százalékát exportálja a fő felvevőpiac Németországba. Tóth Péter elmondta, tervezik az értékesítői csoport bővítését, erősen fókuszálva a romániai piacok bővítésére, illetve előkészítés alatt van a bolgár ipar szerszámigényének felmérése.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Toolex Kft. árbevétele a 2017-es 3,4 milliárdról 2018-ban 3,69 milliárdra nőtt; az exportértékesítés csaknem 3 milliárdról 3,4-re emelkedett. Ez idő alatt az adózott eredménye 842 millió forintról 922-re nőtt. A szeptemberi autóipari megtorpanás következtében a cég az idén a tavalyihoz hasonló eredményre számít - közölte az üzemvezető.

matolcsy191211
Frankfurti tőzsde
GettyImages-1186405330 ursula
tesla nemet berlin autogyar
greta191211
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde