warrenbuffett
Üzlet

Meglepődsz, ha megtudod, hogy milyen autókat vezetnek a szupergazdagok

Portfolio
Az, hogy valaki szupergazdag, egyáltalán nem jelenti azt, hogy luxusautót vezet - derül ki a South China Morning Post cikkéből, amelyben azt gyűjtötték össze, hogy milyen autót tartanak mindennapi használatra a világ leggazdagabbjai. Jeff Bezos, Mark Zuckerberg és a Google-alapítók is meglehetősen visszafogott autókat használnak a hétköznapokban, nem éppen luxusutók legújabb modelljeivel furikáznak, pedig vagyonukból bővel telne rá.

Bill Gates, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Jack Ma – ami közös bennük azon túl, hogy a világ leggazdagabb emberei közé tartoznak, hogy a vagyonukhoz képest meglehetősen visszafogott autókat vezetnek. A hétköznapi emberek olyan tényezők alapján döntenek az autóvásárlásáról, mint az üzemanyag-hatékonyság, a biztonság, az ár, a tesztek, a reputáció és a megbízhatóság, vagy a környezetterhelés. Valószínűleg ezek a leggazdagabbak döntési folyamataiban is szerepet játszanak.

Jeff Bezos

Az Amazon alapítója a világ leggazdagabb embere, 100 milliárd dollár feletti becsült vagyonnal. Jeff Bezos elektronikai mérnöki és informatikai végzettséggel rendelkezik és egészen 1994-ig, amíg az Amazont meg nem alapította, a Wall Streeten dolgozott. Még most is 12 százalékos részesedéssel rendelkezik a világ egyik legnagyobb cégének számító Amazonban Jeff Bezos, de a milliárdjai ellenére ragaszkodik a Hondához, legalábbis 2013-ban még biztos így volt, amikor egy Accordot vezetett. Amikor egy interjú során megkérdezték tőle, hogy miért szereti ezt az autógyártót, azt válaszolta, hogy azért, mert ez egy tökéletes autó. Egy 2013-as Honda Accord ára 22 ezer dollár körül van manapság.

jeffbezos
Egy Honda Accord, forrás: Roberto Machado Noa/LightRocket via Getty Images

Bill Gates

A Microsoft alapítója 1987 óta tartózkodik a világ leggazdagabbjainak listáján. Bill Gates és gyerekkori barátja, Paul Allen 1975-ben alapította a Microsoftot, ami nem sokkal később a világ legnagyobb PC-szoftver cége lett. Tény, hogy vannak drága autói, például egy 1979-es Porsche 911 Carrera, amit nem sokkal a Microsoft alapítása után vásárolt, de a mintegy 80 ezer dollárt érő autó egy garázsban áll, a mindennapi használatra szánt 2008-as Ford Focusával, ami most mintegy 15 ezer dollárt ér.

billgates
Ford Focusok, forrás: Bill Pugliano/Getty Images

Warren Buffett

A Berkshire Hathaway elnökeként tevékenykedő milliárdost a világ legsikeresebb befektetőjeként tartják számon. Jelenleg a világ harmadik leggazdagabb embere és egy jelenleg egy 13 éves autót vezet. Egy 2006-os Cadillac DTS autóval jár, amit nem hajlandó lecserélni egy 45 ezer dollárba kerülő új Cadillac XTS-re, hiába győzködi a lánya.

Mindössze 3500 mérföldet vezetek évente, így nem cserélgetem túl gyorsan az autóimat

– vallotta be.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg a Facebookkal bevéste nevét a leggazdagabb és a legbefolyásosabb emberek listájára 2010 óta. Az egyetemi évei alatt, kollégiumi szobájában indította el a szolgáltatást diáktársaival, ami mostanra a világ legnagyobb közösségi oldala lett, ma a Forbes leggazdagabbakat tömörítő 10-es listájának legfiatalabb szereplője. Mark Zuckerberg egy Acura TSX-et vezet, aminek értéke 30 ezer dollár körül van jelenleg.

markzuckerberg
Egy Acura TSX a 2003-as detroiti autókiállításon, forrás: David Cooper/Toronto Star via Getty Images

Larry Page és Sergey Brin

A Google-nek köszönhetik milliárdjaikat az alapítók, Larry Page és Sergey Brin. Vagyonuk fejenként több mint 60 milliárd dollár és mind a ketten Toyota Priust vezetnek, aminek listaára 2019-ben 23 ezer dollár.

sergeybrin
Toyota Prius egy tokiói autószalonban, forrás: Kiyoshi Ota/Bloomberg via Getty Images

Steve Ballmer

A Microsoft egykori vezérigazgatója jelenleg mintegy 54 milliárd dolláros vagyonnal büszkélkedhet, amivel a világ 20 leggazdagabb embere között van. Egy 2010-es Ford Fusion Hybrid autót vezet jelenleg, aminek értéke 28 ezer dollár körül van. Apja a Fordnál dolgozott vezetőként, így innen ered a márkahűsége.

steveballmer
Egy hibrid Ford Fusion a detroiti autókiállításon, forrás. Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

Michael Bloomberg

Az amerikai politikus és üzletember, a Bloomberg alapítója és New York egykori polgármestere egy Chevrolet Suburban autót használ a hétköznapokban, aminek ára 40 ezer dollár körül mozog.

micaelblomberg
Egy Chevrolet Suburban a chicagói autókiállításon, forrás: Raymond Boyd / Getty Images

Jack Ma

A kínai milliárdos, az Alibaba alapítója, Kína leggazdagabb embere egy 2018-as Roewe RX5 SUV-val közlekedik, aminek ára jelenleg 22 ezer dollár körül van.

jackma
Egy RX5 SUV a sanghaji autókiállításon, forrás: Simon Song / Getty Images

Alice Walton

A Wal-Mart birodalom örököse a világ 18. leggazdagabb embere és a világ második leggazdagabb nője. Autóválasztásával apja előtt tiszteleg, Sam Walton ugyanis egy Ford F-150-est vezetett, Alice Walton pedig ugyanezen autónak egy újabb modelljével közlekedik, egy 2006-os változattal, aminek értéke jelenleg 9000 dollár körül van.

alicewalton
Egy Ford F-150 pickup, forrás: Scott Olson/Getty Images

(South China Morning Post)

Címlapkép: Daniel Zuchnik/WireImage/Getty Images

donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
ott_one_2019_1500x844