FrankfurtTőzsde
Üzlet

Nagyot emelkedett a Mol és a Richter

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak a keddi kereskedés második felében, a vállalati gyorsjelentések mellett a befektetők Donald Trump beszédére vártak a nap folyamán. A magyar tőzsde a kezdeti iránykeresés után erősödni kezdett, a BUX végül 1,1 százalékos emelkedéssel zárt, míg a hazai blue chipek közül a Mol és a Richter teljesített a legjobban.

Emelkedéssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde

Emelkedéssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 454 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül a Mol és a Richter teljesített a legjobban. A Magyar Telekom 0,1 százalékos emelkedés után 440,5 forinton zárt, a Richter 1,9 százalékos erősödést követően 5 685 forinton zárta a keddi kereskedést, míg a Mol 1,9 százalékos emelkedés után 3 078 forinton búcsúzott a hét második napjától. A negatív kivételt az OTP jelentette, a bankpapír 0,1 százalékos esés után 13 830 forinton zárt.  

Új csúcsra kapaszkodtak az amerikai részvényindexek

A keddi piacnyitástól távolodva, a Dow, az S&P500 és a Nasdaq is új napon belüli történelmi csúcsaikra kapaszkodtak. A piaci kommentárok szerint a befektetők az amerikai elnök ma esti beszédére várnak, Donald Trump a New York Economic Club-ban tart majd beszédet. A Dow 0,2 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,4 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,5 százalékot erősödött.

Az irányt keresik a tengerentúli tőzsdék

Néhány pontos elmozdulással indult a hét második napja az amerikai részvénypiacokon, a piaci kommentárok szerint a befektetői fókusz a vállalati gyorsjelentések felől az amerikai elnök mai nyilatkozata felé fordul majd, miután Donald Trump New York Economic Club-ban tart majd beszédet, a piaci szereplők egy része abban reménykedhetett, hogy az elnök az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatban új információkat árulhat majd el. Emellett a befektetők a Fed elnök holnapi, kongresszusi meghallgatására várnak. A keddi piacnyitás után a Dow stagnál, míg az S&P500 2 ponttal került feljebb.

Felemásan teljesítenek a régiós tőzsdék

Emelkednek az irányadó európai részvényindexek kedden délután, a DAX 0,5 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,2 százalékkal került feljebb, míg a milánói börze 1 százalékot emelkedett. A régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a lengyel tőzsde 0,2 százalékos esése mellett a prágai börze 0,2 százalékot erősödött, míg a bécsi részvényindex 0,1 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsde is emelkedik, a BUX 7,3 milliárd forintos forgalom és 387 pontos plusz mellett 0,9 százalékkal került feljebb, a blue chipek közül a Mol teljesít a legjobban, míg a BUX komponensei közül az Opus teljesít a legjobban.

Rekordok az OTP-nél, mégis esik az árfolyam

Kifejezetten erős volt a harmadik negyedév az OTP-nél, a múlt hét pénteken megjelent gyorsjelentés közzététele óta azonban esik az árfolyam. Ebben leginkább technikai hatások játszanak szerepet.

Tovább a cikkhez

Nagyot esett az Est Media

Az Est Media október végén felpattant, az árfolyam október 25. és november 8. között 35,4 százalékot emelkedett, bár a részvény ezután hétfőn még 159 forintnál új lokális csúcsra emelkedett, majd a lendület elfogyott és az Est Media lefordult. A lejtmenet a keddi kereskedésben is folytatódott, az Est Media 12,7 százalékot esett ma, majd a részvény a korábbi esés egy részét ledolgozva 8,4 százalékkal került ma lejjebb. Az Est Media nagy forgalom mellett esik, a részvény 438 millió forintos forgalmával a harmadik legforgalmasabb részvény ma a magyar tőzsdén az OTP és a Mol után. Az Est Media mai forgalma több mint háromszor magasabb a részvény idei, átlagos forgalmához képest.

Felpattant a Mol, emelkedik a hazai részvényindex

A keddi kereskedés második felére ráfordulva, tovább kapaszkodik felfelé a magyar tőzsde, a BUX 5,2 milliárd forintos forgalom és 344 pontos plusz mellett 0,8 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül erősödnek. A Richter 0,2 százalékos erősödése mellett az OTP 0,4 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékot emelkedett. A hazai blue chipek közül 1,5 százalékos erősödésével a Mol teljesített a legjobban, a Mol a múlt héten felfelé tört ki a korábbi hónapok során irányadó csökkenő csatornából, majd a trendcsatorna felső élének visszatesztelése után tovább tudott emelkedni. Amennyiben az erősödés folytatódik, a Mol számára a következő megállót a 3 125 forint közelében található szint jelenti majd a későbbiekben.

Nagyot emelkedett az Infineon

Kedden tette közzé legfrissebb számait az Infineon, a félvezetőgyártó negyedik pénzügyi negyedévében 2,062 milliárd eurós árbevételt ért el, míg a cég adózott eredménye 311 millió euró lett. A társaság várakozásai szerint a 2020-as pénzügyi évben 5 százalékkal nőhet az árbevétel, míg a cég most zárult pénzügyi évében 6 százalékos volt az árbevétel növekedése. A társaság a marzsa enyhe szűkülésére számít, a Reuters által idézett Infineon vezér szerint a cég megérzi a gyenge autóipari kereslet hatásait, és egyelőre nem is számítanak javulásra. Az Infineon ennek ellenére is nagyot emelkedett, a társaság részvényárfolyama 6,8 százalékkal került ma feljebb.

Felpattant az Opus

Az októberi nagy esés után az Opus árfolyama a 300 forintos szint közeléből pattant fel, majd az elmúlt hetek lecsorgása után az árfolyam ismét a 300 forintos szinthez érkezett meg. A 300 forintos szint közeléből újra felpattant az Opus, a részvény 5,8 százalékkal került ma feljebb. Az Opus 92,3 millió forintos forgalmával a negyedik legforgalmasabb részvény ma a magyar tőzsdén, az OTP, a Mol és az Est Media után, az Opus mai forgalma 55 százalékkal alacsonyabb a cég részvényeinek idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

Jó hírek a Vodafone-tól

A szeptember végével véget ért pénzügyi első félév jól alakult a Vodafone-nál, a bevételek és az EBITDA is emelkedett, a menedzsment megemelte az idei várakozását, emiatt emelkedik az árfolyam.

Tovább a cikkhez

Felfelé kapaszkodik a BUX, emelkedik az OTP

A keddi piacnyitás után az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak, a magyar tőzsde a kezdeti iránykeresés után emelkedéssel próbálkozott meg, a BUX 109 pontos erősödés mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Richter 0,2 százalékos esése mellett a Magyar Telekom 0,3 százalékkal került feljebb, a Mol 0,2 százalékot erősödött, míg az OTP 0,4 százalékot emelkedett.

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Az elmúlt időszak folyamán több jó hír is érkezett az Alteotól, a társaság a korábbi befektetési programjának lezárása után újat indított, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül és nemrégiben az is eldőlt, hogy a cég a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez, érdemes eljönni!

Mérsékelt emelkedéssel indult a hét második napja a magyar tőzsdén

Minimális, néhány pontos erősödéssel indult a hét második napja a magyar tőzsdén, a BUX 29 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek vegyesen teljesítenek ma reggel. A keddi piacnyitás után a Mol stagnált, a Richter 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,3 százalékos emelkedése mellett az OTP 0,4 százalékot erősödött.

Emelkedéssel indulhat a keddi kereskedés az európai tőzsdéken

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Az S&P500 és a Nasdaq mérsékelt eséssel zárta a hétfői kereskedést, a piaci kommentárok szerint a hangulatra az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatos bizonytalanság vetett árnyékot.  Az egyedi részvények esetében a Dow komponensei közül különösen jól teljesítettek a Walgreens és a Boeing részvényei, a Boeing azt követően emelkedett 4,6 százalékot, miután a cég szerint a társaság 737 Max repülőgépei januárban újra repülhetnek majd. A Dow végül 10 pontos erősödést követően új történelmi csúcson zárt, az S&P500 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,1 százalékos eséssel fejezte be a hét első napját.

Eséssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 403 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hétfői kereskedést. A Richter 0,2 százalékos esés után 5 580 forinton zárt, a Mol 0,8 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 3 020 forinton vettek búcsút a hét első napjától. Az OTP 1,4 százalékos esés után 13 840 forinton zárt. A pozitív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég papírjai 0,3 százalékos emelkedés után 440 forinton zártak.

Mik az előjelek mára?

A keddi kereskedés első felében az irányt keresték az ázsiai börzék, a piaci kommentárok szerint a kereskedelmi háborús bizonytalanság óvatosságra intette a befektetőket, míg a piaci szereplők egy része Donald Trump mai beszédére várt, hátha az elnök újabb részleteket árul el a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatban. A távol-keleti részvényindexek a keddi piaczárás felé közeledve emelkedéssel próbálkoztak meg, a Nikkei 0,8 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,4 százalékot erősödött, míg a sanghaji börze stagnált. Ázsia más részein is emelkednek a tőzsdék a keddi kereskedés második felében, a dél-koreai Kospi 0,8 százalékos erősödése mellett a szingapúri tőzsde 0,6 százalékot emelkedett. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 53 pontos plusza 0,4 százalékos emelkedést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező vállalati gyorsjelentések mellett a befektetők továbbra is a kereskedelmi háborús hírfolyamra fókuszálnak majd, a piaci szereplők Donald Trump mai, New York Economic Club-ban tartott mai beszédére figyelnek, abban a reményben, hogy az amerikai elnök többek között a kereskedelmi egyeztetésekkel kapcsolatban újabb információkat hozhat majd nyilvánosságra.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden a KSH az építőipar szeptemberi számait teszi közzé, míg Németországból a novemberi ZEW-indexet publikálják majd.

Kedden teszi közzé beszámolóját többek között az Infineon és a Continental is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Education Images/Universal Images Group via Getty Images

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bika wall street index tőzsde