Hollandia autópálya
Üzlet

Drasztikus sebességcsökkenés jöhet a holland autópályákon

Portfolio
Hollandiában 100 km/h-ra korlátoznák a nappali maximális sebességet az autópályákon, a kiszivárgott tervezet szerint a sebesség korlátozása 2020-tól léphet hatályba, a holland kormányzat a lépéssel a nitrogén-oxid kibocsátást csökkentené.

A holland autópályákon nappal 100 km/h-ra korlátoznák a megengedett legnagyobb sebességet, a kiszivárgott tervezet szerint az intézkedést 2020-tól vezetnék be. A holland média értesülései szerint a jelenlegi 130 km/h-ás sebességkorlátozás éjszaka a későbbiekben is érvényben maradna, a várhatóan szerdán bejelentésre kerülő tervezet szerint az autóvezetők este kilenc és reggel hat óra között továbbra is a jelenleg érvényes, maximálisan 130 km/h-val haladhatnak majd.

A károsanyag-kibocsátás csökkentése annyira súlyos problémává vált, hogy a BBC beszámolója szerint Hollandiában több infrastrukturális-beruházást felfüggesztettek. A holland legfelsőbb bíróság korábbi döntése alapján a nitrogén-oxid kibocsátás az utakra, az ingatlan építésekre vonatkozó tervek ezreit érinti, a holland építési engedélyek kiadására vonatkozó szabályok megsértik az EU környezetvédelmi jogszabályait.

A holland kormányzat jövőre 75 000 lakás építését tervezi, ezért a kabinet több lépést is fontolgat a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében, a lehetőségek között felmerült a vasárnapi autózási tilalom is. A BBC szerint emellett az is felmerült, hogy állat takarmányok mellé olyan enzimet adagolnának, amelynek segítségével csökkenthető lenne a szarvasmarháktól származó károsanyagok kibocsátása.

Címlapkép forrésa: Schöning/ullstein bild via Getty Images

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
bika wall street index tőzsde