Előfizetői tartalom

A kényszerzubbonyt mindenkire ráhúzták

"Habár sokan mondogatják, hogy a bull piac végét jelezheti, amikor elszabadulnak az árazások, én úgy látom, hogy mindez a tőkepiacok normális működésének velejárója" - vallja Rimár Péter. A Concorde Értékpapír Zrt. intézményi üzletkötőjével az elmúlt év eseményeiről, köztük a kereskedelmi háborúról, a Brexitről, a klímavédelemről, és arról is beszélgettünk, mennyire torzítja a piacot a MÁP Plusz. Utóbbi kapcsán például megjegyezte, hogy bár a kettős kamatrendszer káros, mégis szólnak mellette érvek. Mint, ahogy az is védhető szerinte, hogy Munkácsy Golgotáját 3 milliárd forintért vásárolta meg az állam. Sőt, mint mondja, jó lenne, ha a kortárs műtárgypiacon is legalább ennyit költenénk évente. Interjú.

Egy éve beszélgettünk veled, azóta sok minden történt a tőzsdéken, tavaly év végén nagy esés, azóta szárnyalás, pedig kockázatokból nem lett kevesebb, elég csak a kereskedelmi háborúra vagy a Brexitre gondolni. Te hogy látod az elmúlt egy évet? Tavaly decemberben volt egy kamatemelési félelmektől vezérelt begyorsulás a piacokon, amikor alig volt olyan termék, nyersanyag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés