Előfizetői tartalom

Elképesztő szuperfegyverek készülnek a titokban megvásárolt magyar fegyvergyárban

Számos szempontból a világ élvonalába tartoznak azok az aknavetők, melyek gyártásában részt vesz a Hirtenberger Defence Systems, az a fegyver- és lőszergyár, melyet váratlanul megvett a magyar állami tulajdonban lévő HDT Védelmi Ipar Kft. A vállalat digitalizálta a bő száz éve lényeges innovációt alig felmutató aknavető-piacot; technológiáikkal lényegesen növelik a fegyverek pontosságát és megbízhatóságát, illetve megkönnyítik ezek mobilitását például azzal, hogy a kifejezetten nagy kaliberű, 120 milliméteres aknavetőjük még 4x4-es járműveken is használható. Bár a hivatalos bejelentésre egyelőre még várni kell, úgy gondoljuk, nagyon jó esély van arra, hogy pár éven belül ezek a fegyverrendszerek a Magyar Honvédség arzenálját is erősíteni fogják. Szlovákiában jártunk, ahol bemutatták a magyar tulajdonba került Hirtenberger arzenálját.

Ezt tudjuk az új magyar fegyvergyárról Az elmúlt hetekben jelentette be Maróth Gáspár kormánybiztos, hogy az állami tulajdonban lévő HDT Védelmi Ipari Kft. megvette az osztrák Hirtenberger Defence Systems nevű fegyver- és lőszergyárat. Kapcsolódó cikkünk 2019. 11. 04. Osztrák fegyvergyárat vett a magyar állam Az ügylet részleteivel kapcsolatosan még mindig elég sok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés