Daimler
Üzlet

Fájni fog a dolgozóknak: hatalmas spórolásra készül a Mercedes

Portfolio
Közzétette új, fenntartható üzleti stratégiáját a Daimler, a szigorúbb károsanyag-kibocsátási szabályoknak való megfelelés a cég eredményére 2021-ben és 2022-ben is negatívan hat majd, erre válaszul a társaság jelentős költségcsökkentést jelentett be. A Mercedes-Benz autó és kisteherautó üzletágában a tervek szerint 2022 végére több mint 1 milliárd euróval csökkentenék a személyi jellegű kiadásokat.

A Daimler csütörtökön tette közzé új, fenntartható üzleti stratégiáját, az igazgatótanács elnöke szerint a szén-dioxid célok elérése átfogó intézkedéseket kíván a társaságtól, ami Ola Källenius szerint a magában foglalja a cég folyamatainak és struktúráinak ésszerűsítését is, mindez negatívan hat majd a Daimler 2020-as és 2021-es eredményére is.

A hét elején német lapok már arról írtak, hogy elbocsátásokat és bérbefagyasztásokat tervez a Daimler, a német újságírók Egy e-mailes üzenetváltásból értesültek a német újságírók a Daimler terveiről. A Süddeutsche Zeitung szerint a leépítések elsősorban a vezetőket érinthetik majd.

A Damiler ma közzétett stratégiája szerint a társaság valóban visszavágná a személyi jellegű kiadásait, a társaság autó és kisteherautó üzletágában a tervek szerint 2022 végére több mint 1 milliárd eurós megtakarítást érne el a személyi jellegű kiadások csökkentésével, ami a menedzsment és a közvetett területek pozícióit is érinti. A free cash flow megerősítése érdekében a cég az ingatlanba, a gépekbe és berendezésekbe történő beruházásokat és a kutatási-fejlesztési kiadásokat a 2019-es szintre korlátozzák, és középtávon csökkentik majd. A Mercedes-Benz európai teherautó üzletága esetében 2022 végéig 250 millió euróval csökkentik a változó költségeket, és a személyi jellegű költségeket 300 mllió euróval vágják vissza.

A cég stabil pénzügyi helyzetének biztosításához a Daimler növelni kívánja a free cash flow-ját, a nettó likviditás esetében 10 milliárd eurót célzott meg a társaság, aminek teljesítéséhez a vállalat a beruházásai esetében priorizál, és szigorúbb tőkeallokációt követ majd.

A befektetők kifejezetten rosszul fogadták a társaság bejelentését, a Daimler 3,3 százalékot esett ma, a cég papírjai azonban jól teljesítettek idén, a Daimler részvényei idén 12,8 százalékkal kerültek feljebb.

Címlapkép forrása: Fabian Sommer/picture alliance via Getty Images

orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
címlap_INA