tokaj
Üzlet

Közösségi borászati üzemet épített fel az Opus Tokajban

Portfolio
Az Opus Global Nyrt. érdekeltsége építette fel Magyarország első közösségi borászati üzemeit és beszerzési központját a világörökséggé minősített tokaji történelmi borvidéken. Az Euro Generál Zrt. évtizedes tapasztalattal rendelkezik a gazdasági épületek, irodaházak, lakóépületek kulcsra kész kivitelezésében. A létesítmények teljes körű szolgáltatást nyújtanak a szőlőfeldolgozásban és a borkészítésben a borvidék termelőinek. A közösségi borászathoz tartozó létesítmények megépítésének összköltsége 5,1 milliárd forint volt.

Az Opus Global Nyrt. ipari divíziójába tartozó Euro Generál Zrt. Tokaj-Hegyalja három különböző járásában épített közösségi szőlő- és borfeldolgozó üzemeket zöldmezős beruházásban. A Sárospatak szomszédságában található Hercegkúton és a szerencsi járáshoz tartozó Tállyán borászat, a Tokajtól 10 kilométerre fekvő Bodrogkisfaludon pedig borászat, valamint beszerzési központ létesült.

A Tokaj-Hegyalján létesített közösségi borászatok kedvező áron nyújtanak teljes körű szakmai szolgáltatást a borvidék termelőinek. A gazdák a szürethez szükséges eszközöket bérbe vehetik az üzemektől, amelyek vállalják a szőlő feldolgozását, a bor vagy pezsgő erjesztését, érlelését, palackozását, valamint a palackozott italok szakszerű tárolását is. A bodrogkisfaludi beszerzési központ közreműködésével pedig hozzájuthatnak a szőlőműveléshez szükséges alapanyagokhoz és eszközökhöz is.

A beruházás része volt az ágazati innovációt támogató tarcali kutatóintézet kialakítása is. A fejlesztések megrendelője a Tokaji Szőlő- és Bortermelési Közösségi Infrastruktúra Központ Nonprofit Kft. volt, amelyet a borvidék hegyközsége alapított. A kivitelezési munkákra a társaság közbeszerzési eljáráson választotta ki az Euro Generál Zrt.-t.

Címlapkép: MTI / Jászai Csaba

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
bika wall street index tőzsde