SZG_9486
Üzlet

Nagyot esett az Est Media árfolyama - Közleményben reagált a menedzsment

Portfolio
Nagyot esett ma az Est Media árfolyama, miután a HVG-ben megjelent egy cikk arról, hogy költségvetési csalás gyanújával nyomoznak a Delta Systems ügyletei miatt. Most a társaság közleményben reagált.

Nagyot esett ma az Est Media árfolyama, miután a HVG-n megjelent, hogy a NAV költségvetési csalás gyanújával nyomozást indított a Delta Systems ügyletei miatt. Az Est Media erre reagálva a BÉT-en egy közleményt tett ki, amelyet változtatás nélkül közlünk:

1. A Delta Systems Kft. megítélése szerint a folyamatban lévő vizsgálat reményeik szerint csak átmenetileg befolyásolja a cég működését, így a tranzakció zárását nem. Az eljárással érintett támogatási szerződésen alapuló kapacitásbővítési projekt megvalósulását a Pénzügyminisztérium és az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság (EUTAF) megvizsgálta és azt lezárásra javasolta.

Társaságunkat arról is tájékoztatta a Delta Systems Kft, hogy haladéktalanul megteszik a jogi lépéseket a NAV vizsgálattal kapcsolatban.

Szeretnénk ugyanakkor egyértelművé tenni, hogy Társaságunk a Delta Systems Kft.-vel kötött szerződéseaz ilyen és ehhez hasonló helyzetek esetére kellő védelmet biztosít az EST MEDIA Nyrt.-nek.

2. A Deltagroup Holding Zrt. arról is tájékoztatta Társaságunkat, hogy álláspontjuk szerint a HVG szóban forgó cikke valótlanságokat, valamint félrevezető állításokat fogalmaz meg. Emiatt a Delta Systems Kft. sajtó-helyreigazítási eljárást kezdeményez, valamint vizsgálja az egyéb jogi lépések lehetőségét.

3. Az EST MEDIA Nyrt.-t ugyanakkor aggodalommal tölti el, hogy egyes sajtóorgánumokban huzamosabb ideje jelennek meg olyan cikkek a Delta Systems Kft.-re vonatkozó tranzakcióról, amelyek összességükben felvetik annak gyanúját, hogy harmadik személyek szándékos magatartásukkal negatív irányba próbálják befolyásolni az EST MEDIA Nyrt. részvényeinek árfolyamát.

A kisbefektetők már napokkal ezelőtt a Társaság Igazgatóságához fordultak azzal a kéréssel, hogy a Társaság védje meg őket az elmúlt időszakban tapasztalható, a TEBÉSZ (Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szervezete) részéről őket érő támadásokkal szemben.

4. Az Est Media Nyrt. Igazgatósága továbbra is elkötelezett a legutóbbi közgyűlésen bemutatott stratégia megvalósítása mellett.

Az Est Media árfolyama jelenleg 5 százalék mínuszban áll, de már közel 17 százalék mínuszban is volt.

donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
ott_one_2019_1500x844