Szekeres Máté_Konzum_Jászai Gellért interjú-12
Üzlet

Sorra nyeri a projekteket, nagyra nő a 4iG

Portfolio
Nagyot nőtt a 4iG bevétele és eredménye az idei harmadik negyedévben. A menedzsment optimista, továbbra is az a cél, hogy a vállalat Magyarországon az infokommunikációs (ICT) piac meghatározó vállalatává és a régió egyik vezető informatikai szolgáltatójává váljon. Ehhez az itthoni felvásárlások után nemzetközi terjeszkedés a terv, és nemzetközi tőkebevonásban is gondolkozik a menedzsment.

Milliárdos projektek

A 4iG az elmúlt hónapokban sorra nyerte el a milliárdos projekteket (ezekről részletesen beszámol a vállalat a beszámolóban), csak idén július és szeptember között több mint 18 milliárd forinttal bővült a szerződésállomány, a korábban elnyert projektek hatása pedig már tükröződik is a vállalat számaiban, ráadásul több leányvállalattal is bővült a 4iG, összességében ezek hatása a bevételek és a profit megugrása.

tab

Megugrott a bevétel és a profit

A 4iG bevételi és profitszámai nehezen összehasonlíthatók akár csak az egy évvel ezelőttivel is, mivel az üzemméret folyamatosan nő, de a rend kedvéért: a bevételek 239 százalékkal 10,5 milliárd forintra emelkedtek a harmadik negyedévben.

A cég növekedését jól mutatja, hogy az idei első 3 negyedévben a bevételek közel 25 milliárd forintra híztak, jóval meghaladva bármelyik korábbi év teljes bevételét.

A bevételek növekedésével párhuzamosan a vállalat profitabilitása is jelentősen javult, az EBITDA az egy évvel korábbi 19 millió forintról közel 1,5 milliárd forintra emelkedett, a negyedévben az EBITDA-marzs 14 százalékra emelkedett.

Az elő 3 negyedévben az EBITDA 2,48 milliárd forint volt, ezzel a korábbi évek eredménye össze sem hasonlítható.

A 4iG adózott eredménye az egy évvel korábbi 46 millió forint veszteség után az idei harmadik negyedévben 1,1 milliárd forint volt, a nettó profit marzs 10,6 százalék,

az első 9 hónapban a profit közel 1,7 milliárd forintot tett ki, ez alapján a nettó marzs 6,8 százalék volt.   

A 4iG eszközeinek értéke a tavaly év végi 8,4-ről 13,3 milliárd forintra emelkedett.

Kilátások

  • A 4iG menedzsmentje a 2019. évre továbbra is alapvető céljának tekinti a részvényesi értékteremtést, ennek érdekében pedig a 4iG piaci súlyának, illetve piaci részesedésének folyamatos növelését. A 4iG meglévő partnerei megtartása mellett újabb piaci szegmensekbe való belépésre, és piaci pozícióinak folyamatos erősítésére törekszik. A gyors növekedést a felvásárlások is támogatják.
  • Stratégiai cél, hogy a 4iG Magyarországon az infokommunikációs (ICT) piac meghatározó vállalatává, valamint a régió egyik vezető informatikai szolgáltatójává váljon.
  • Az itthoni felvásárlások után nemzetközi terjeszkedés a terv, és nemzetközi tőkebevonásban is gondolkozik a menedzsment.
  • A cégcsoport fontos célkit űzése továbbá, hogy aktívan növekedjen K+F területen, és új technológiákat hozzon a piacra nemzetközi együttműködések keretében, például ilyen a blockchain technológia és a fintech területen történő terjeszkedés is.
  • A gyorsjelentésben írnak a T-Systems felvásárlásáról is, ezzel kapcsolatban azt írják, hogy még idén a legnagyobb hazai tulajdonú ICT vállalatcsoporttá alakulhat a 4iG.

Elszállt az árfolyam

Idén 194, az elmúlt egy évben 170 százalékot emelkedett a 4iG árfolyama.

donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
ott_one_2019_1500x844