Frankfurti tőzsde
Üzlet

Felpattant a Mol

Portfolio
Emelkednek az irányadó európai részvényindexek a pénteki kereskedés első felében, a befektetők kedvezően fogadták a Fehér Ház gazdasági tanácsadójának nyilatkoztatát, miután Larry Kudlow szerint az Egyesült Kína közötti kereskedelmi egyeztetések nagyon jól haladnak, és közel a részleges megállapodás. A magyar tőzsde emelkedik, míg a hazai blue chipek közül a Mol teljesít a legjobban.

Emelkednek az európai tőzsdék

Minimális elmozdulás mellett felemásan zárták a hét negyedik napját a tengerentúli tőzsdék, az S&P500-nak azonban néhány pontos erősödés után sikerült új történelmi csúcsán zárnia. Ázsiában javult a részvénypiaci hangulat, miután a Fehér Ház gazdasági tanácsadója szerint az Egyesült Kína közötti kereskedelmi egyeztetések nagyon jól haladnak, és közel a részleges megállapodás. Bár Larry Kudlow szerint az amerikai elnök elégedett azzal, amit lát, azonban Donald Trump egyelőre nem kész arra, hogy aláírja a megállapodást. Az ázsiai tőzsdék felemásan teljesítettek pénteken, a Nikkei 0,7 százalékos erősödése mellett a hongkongi börze 3 pontos erősödés mellett előző napi záróértéként fejezte be a pénteki kereskedést, míg a sanghaji részvényindex 0,6 százalékot esett.

A kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos optimizmus az európai tőzsdéken is képes volt javítani a hangulatot, a pénteki kereskedés első felében a DAX 0,3 százalékkal került feljebb, a CAC40 0,5 százalékot emelkedett, míg a milánói börze 0,4 százalékot erősödött.

Felpattant a Mol

A pénteki piacnyitás után látott mérsékelt esését ledolgozva előző napi záróértéke fölé kapaszkodott vissza a hazai részvényindex, a BUX 84 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül az OTP stagnál, míg a Richter 0,4 százalékkal került lejjebb. A Mol 0,9 százalékos erősödése mellett a Magyar Telekom 0,5 százalékkal került feljebb.

A gyorsjelentés után emelkedik a 4iG árfolyama

A 4iG a csütörtöki piaczárás után tette közzé legfrissebb számait, a társaság bevétele és eredménye nagyot nőtt az idei harmadik negyedévben. A menedzsment optimista, továbbra is az a cél, hogy a vállalat Magyarországon az infokommunikációs (ICT) piac meghatározó vállalatává és a régió egyik vezető informatikai szolgáltatójává váljon. Ehhez az itthoni felvásárlások után nemzetközi terjeszkedés a terv, és nemzetközi tőkebevonásban is gondolkozik a menedzsment.

Mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés a magyar tőzsdén

Minimális eséssel indult a hét utolsó napja a magyar tőzsdén, a BUX 25 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal kerül lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a pénteki piacnyitás után. Az OTP 0,1 százalékos emelkedése mellett a Magyar Telekom 0,6 százalékkal került feljebb, míg a Mol 0,1 százalékot erősödött. A negatív kivételt a Richter jelentette, a gyógyszergyártó részvényei 0,7 százalékkal kerültek lejjebb.

Emelkedéssel indulhat a hét utolsó napja Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulások után felemásan zárták a csütörtöki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, miután a piaci kommentárok szerint a befektetők ezúttal a vállalati hírekre fókuszáltak, a vártnál magasabb profitról beszámoló Walmart több mint 1,5 százalékos erősödést ledolgozva végül 0,3 százalékos eséssel zárt, míg a Cisco árfolyama 7,3 százalékot esett, miután a menedzsment borús előrejelzéseit csalódottan fogadták a befektetők. A Dow végül előző napi záróértéke közelében fejezte be a csütörtöki kereskedést, az S&P500 3 pontos emelkedés után új csúcson zárt, míg a Nasdaq 3 pontos eséssel zárta a hét negyedik napját.

Előző napi záróértéke közelében fejezte be a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX végül 2 pontos erősödéssel zárta a hét negyedik napját, míg a blue chipek felemásan zártak. A Magyar Telekom 0,5 százalékos esés után 438 forinton zárt, míg a Mol 0,5 százalékkal került lejjebb, az olajcég részvényei 3 000 forinton fejezték be a csütörtöki kereskedést. Az OTP 0,2 százalékos erősödést követően 13 770 forinton zárt, míg a Richter 0,6 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó részvényei 5 755 forinton vettek búcsút a hét negyedik napjától.

Mik az előjelek mára?

Emelkednek pénteken az ázsiai tőzsdék, miután jó hírek érkeztek a kereskedelmi háborúból. Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági tanácsadója szerint az Egyesült Kína közötti kereskedelmi egyeztetések nagyon jól haladnak, és közel a részleges megállapodás, bár az amerikai elnök elégedett az egyeztetések előrehaladásával, de Kudlow szerint Donald Trump egyelőre nem hajlandó elkötelezni magát. A Nikkei 0,7 százalékos erősödése mellett a hongkongi börze 0,2 százalékot emelkedett, míg a sanghaji részvényindex 0,6 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein pozitív hangulatban telt a pénteki kereskedés, a dél-koreai Kospi 1,1 százalékos emelkedése mellett a szingapúri tőzsde 0,1 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 87 pontos plusza 0,7 százalékos emelkedést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A makroadatok mellett a pénteken ismét a kereskedelmi háborús hírfolyamé lehet a főszerep, miután Fehér Ház gazdasági tanácsadója szerint az Egyesült Kína közötti kereskedelmi egyeztetések nagyon jól haladnak, és közel a részleges kereskedelmi megállapodás. 

Mire érdemes ma figyelni?

Pénteken nem érkezik kiemelt hazai makroadat. A hét utolsó napján az eurozónából az októberi inflációs adatsort publikálják, az Egyesült Államokból az októberi kiskereskedelmi forgalmi statisztikákat teszik majd közzé.

Pénteken nem érkezik kiemelt vállalati gyorsjelentés.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Arne Dedert/picture alliance via Getty Images

Sorra nyeri a projekteket, nagyra nő a 4iG

Nagyot nőtt a 4iG bevétele és eredménye az idei harmadik negyedévben. A menedzsment optimista, továbbra is az a cél, hogy a vállalat Magyarországon az infokommunikációs (ICT) piac meghatározó vállalatává és a régió egyik vezető informatikai szolgáltatójává váljon. Ehhez az itthoni felvásárlások után nemzetközi terjeszkedés a terv, és nemzetközi tőkebevonásban is gondolkozik a menedzsment.

Tovább a cikkhez
A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy
kórház állami egészségügy
brexit getty
Népszerű
Debrecen télen
70 milliós befektetést is kaphatnak magyar startupok

A programhoz partnerként csatlakozott a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
cimlap_Davos0124