Frankfurti tőzsde
Üzlet

Felpattant a Mol

Portfolio
Emelkednek az irányadó európai részvényindexek a pénteki kereskedés első felében, a befektetők kedvezően fogadták a Fehér Ház gazdasági tanácsadójának nyilatkoztatát, miután Larry Kudlow szerint az Egyesült Kína közötti kereskedelmi egyeztetések nagyon jól haladnak, és közel a részleges megállapodás. A magyar tőzsde emelkedik, míg a hazai blue chipek közül a Mol teljesít a legjobban.

Emelkednek az európai tőzsdék

Minimális elmozdulás mellett felemásan zárták a hét negyedik napját a tengerentúli tőzsdék, az S&P500-nak azonban néhány pontos erősödés után sikerült új történelmi csúcsán zárnia. Ázsiában javult a részvénypiaci hangulat, miután a Fehér Ház gazdasági tanácsadója szerint az Egyesült Kína közötti kereskedelmi egyeztetések nagyon jól haladnak, és közel a részleges megállapodás. Bár Larry Kudlow szerint az amerikai elnök elégedett azzal, amit lát, azonban Donald Trump egyelőre nem kész arra, hogy aláírja a megállapodást. Az ázsiai tőzsdék felemásan teljesítettek pénteken, a Nikkei 0,7 százalékos erősödése mellett a hongkongi börze 3 pontos erősödés mellett előző napi záróértéként fejezte be a pénteki kereskedést, míg a sanghaji részvényindex 0,6 százalékot esett.

A kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos optimizmus az európai tőzsdéken is képes volt javítani a hangulatot, a pénteki kereskedés első felében a DAX 0,3 százalékkal került feljebb, a CAC40 0,5 százalékot emelkedett, míg a milánói börze 0,4 százalékot erősödött.

Felpattant a Mol

A pénteki piacnyitás után látott mérsékelt esését ledolgozva előző napi záróértéke fölé kapaszkodott vissza a hazai részvényindex, a BUX 84 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül az OTP stagnál, míg a Richter 0,4 százalékkal került lejjebb. A Mol 0,9 százalékos erősödése mellett a Magyar Telekom 0,5 százalékkal került feljebb.

A gyorsjelentés után emelkedik a 4iG árfolyama

A 4iG a csütörtöki piaczárás után tette közzé legfrissebb számait, a társaság bevétele és eredménye nagyot nőtt az idei harmadik negyedévben. A menedzsment optimista, továbbra is az a cél, hogy a vállalat Magyarországon az infokommunikációs (ICT) piac meghatározó vállalatává és a régió egyik vezető informatikai szolgáltatójává váljon. Ehhez az itthoni felvásárlások után nemzetközi terjeszkedés a terv, és nemzetközi tőkebevonásban is gondolkozik a menedzsment.

Mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés a magyar tőzsdén

Minimális eséssel indult a hét utolsó napja a magyar tőzsdén, a BUX 25 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal kerül lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a pénteki piacnyitás után. Az OTP 0,1 százalékos emelkedése mellett a Magyar Telekom 0,6 százalékkal került feljebb, míg a Mol 0,1 százalékot erősödött. A negatív kivételt a Richter jelentette, a gyógyszergyártó részvényei 0,7 százalékkal kerültek lejjebb.

Emelkedéssel indulhat a hét utolsó napja Európában

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulások után felemásan zárták a csütörtöki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, miután a piaci kommentárok szerint a befektetők ezúttal a vállalati hírekre fókuszáltak, a vártnál magasabb profitról beszámoló Walmart több mint 1,5 százalékos erősödést ledolgozva végül 0,3 százalékos eséssel zárt, míg a Cisco árfolyama 7,3 százalékot esett, miután a menedzsment borús előrejelzéseit csalódottan fogadták a befektetők. A Dow végül előző napi záróértéke közelében fejezte be a csütörtöki kereskedést, az S&P500 3 pontos emelkedés után új csúcson zárt, míg a Nasdaq 3 pontos eséssel zárta a hét negyedik napját.

Előző napi záróértéke közelében fejezte be a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX végül 2 pontos erősödéssel zárta a hét negyedik napját, míg a blue chipek felemásan zártak. A Magyar Telekom 0,5 százalékos esés után 438 forinton zárt, míg a Mol 0,5 százalékkal került lejjebb, az olajcég részvényei 3 000 forinton fejezték be a csütörtöki kereskedést. Az OTP 0,2 százalékos erősödést követően 13 770 forinton zárt, míg a Richter 0,6 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó részvényei 5 755 forinton vettek búcsút a hét negyedik napjától.

Mik az előjelek mára?

Emelkednek pénteken az ázsiai tőzsdék, miután jó hírek érkeztek a kereskedelmi háborúból. Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági tanácsadója szerint az Egyesült Kína közötti kereskedelmi egyeztetések nagyon jól haladnak, és közel a részleges megállapodás, bár az amerikai elnök elégedett az egyeztetések előrehaladásával, de Kudlow szerint Donald Trump egyelőre nem hajlandó elkötelezni magát. A Nikkei 0,7 százalékos erősödése mellett a hongkongi börze 0,2 százalékot emelkedett, míg a sanghaji részvényindex 0,6 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein pozitív hangulatban telt a pénteki kereskedés, a dél-koreai Kospi 1,1 százalékos emelkedése mellett a szingapúri tőzsde 0,1 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 87 pontos plusza 0,7 százalékos emelkedést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A makroadatok mellett a pénteken ismét a kereskedelmi háborús hírfolyamé lehet a főszerep, miután Fehér Ház gazdasági tanácsadója szerint az Egyesült Kína közötti kereskedelmi egyeztetések nagyon jól haladnak, és közel a részleges kereskedelmi megállapodás. 

Mire érdemes ma figyelni?

Pénteken nem érkezik kiemelt hazai makroadat. A hét utolsó napján az eurozónából az októberi inflációs adatsort publikálják, az Egyesült Államokból az októberi kiskereskedelmi forgalmi statisztikákat teszik majd közzé.

Pénteken nem érkezik kiemelt vállalati gyorsjelentés.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Arne Dedert/picture alliance via Getty Images

Sorra nyeri a projekteket, nagyra nő a 4iG

Nagyot nőtt a 4iG bevétele és eredménye az idei harmadik negyedévben. A menedzsment optimista, továbbra is az a cél, hogy a vállalat Magyarországon az infokommunikációs (ICT) piac meghatározó vállalatává és a régió egyik vezető informatikai szolgáltatójává váljon. Ehhez az itthoni felvásárlások után nemzetközi terjeszkedés a terv, és nemzetközi tőkebevonásban is gondolkozik a menedzsment.

Tovább a cikkhez
Csanyi Sandor Prima Primissima dijatado
szergej lavrov oroszorszag
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar