teslagettyimages
Üzlet

Most jön az első komoly teszt a Teslának

Portfolio
Uralja a Tesla az elektromos autók piacát az Egyesült Államokban, nincs igazán jó versenytársa a Model 3-nak. Egyelőre. De jön a Ford, ami jövőre komoly kihívója lehet az árkategóriában és akár veszélybe is kerülhet a pozíciója – véli a Credit Suisse elemzője, aki az egyik legpesszimistább Tesla-elemző, jelenleg 200 dolláros célárral.

Jelenleg 80 százalékos részesedéssel rendelkezik a Tesla az elektromos autók piacán az Egyesült Államokban, de a kivételes pozíciója, amit a Model 3-nak köszönhet, jövőre akár veszélybe is kerülhet, leginkább a Fordnak köszönhetően – véli a Credit Suisse elemzője.

Még mindig várunk egy olyan elektromos autóra, ami igazán versenyképes a Model 3-mal – tette hozzá az elemző. A Tesla előtt most nagy lehetőségek állnak, tiszta versenyelőnye van. De még mindig küzd az autószektor alapvető problémáival (gyártás, logisztika, szolgáltatások), így fennáll az a kockázat, hogy nem tudja kihasználni a lehetőségeit - tette hozzá.

A Credit Suisse elemzője szerint a Tesla hamarosan egy komoly teszt elé néz, a Ford a várakozások szerint vasárnap mutathatja be a Mach-E modelljét, az elektromos SUV-ját, amit a Mustang inspirált. Az elemző szerint ez lesz az első valódi mérföldkő a Ford életében az elektromos autók szegmensben, és ami még fontosabb, hogy ez iparági szinten is jelentős, egy hatalmas lépés tesznek ezzel a hagyományos autógyártók az elektromos autózás felé.

A várakozások szerint a Ford Mach-E az Egyesült Államokban, Kanadában és Európában lesz elérhető jövő ősszel, 40-50 ezer dollár közötti árral. Várhatóan 300 mérföld lehet a hatótávolsága. A Credit Suisse elemzője szerint ez lehet az eddigi legerősebb versenytársa a Model 3-nak ebben az árkategóriában.

A Credit Suisse az egyik legszkeptikusabb Tesla-elemző. Azóta, hogy júniusban elkezdte követni a Credit Suisse az elektromos autógyártó részvényeit, folyamatosan alulsúlyozásra ajánlja őket, jelenleg 200 dolláros célárral. Ez több mint 40 százalékkal van a Tesla tegnapi záróárfolyama alatt.

(CNBC)

Címlapkép: Yichuan Cao/NurPhoto via Getty Images

koronavírus tőzsde
keleti vasút
erdogan merkel
koronavírus kína
forint191231
Népszerű
Debrecen télen
70 milliós befektetést is kaphatnak magyar startupok

A programhoz partnerként csatlakozott a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
koronavírus tőzsde