teslagettyimages
Üzlet

Most jön az első komoly teszt a Teslának

Portfolio
Uralja a Tesla az elektromos autók piacát az Egyesült Államokban, nincs igazán jó versenytársa a Model 3-nak. Egyelőre. De jön a Ford, ami jövőre komoly kihívója lehet az árkategóriában és akár veszélybe is kerülhet a pozíciója – véli a Credit Suisse elemzője, aki az egyik legpesszimistább Tesla-elemző, jelenleg 200 dolláros célárral.

Jelenleg 80 százalékos részesedéssel rendelkezik a Tesla az elektromos autók piacán az Egyesült Államokban, de a kivételes pozíciója, amit a Model 3-nak köszönhet, jövőre akár veszélybe is kerülhet, leginkább a Fordnak köszönhetően – véli a Credit Suisse elemzője.

Még mindig várunk egy olyan elektromos autóra, ami igazán versenyképes a Model 3-mal – tette hozzá az elemző. A Tesla előtt most nagy lehetőségek állnak, tiszta versenyelőnye van. De még mindig küzd az autószektor alapvető problémáival (gyártás, logisztika, szolgáltatások), így fennáll az a kockázat, hogy nem tudja kihasználni a lehetőségeit - tette hozzá.

A Credit Suisse elemzője szerint a Tesla hamarosan egy komoly teszt elé néz, a Ford a várakozások szerint vasárnap mutathatja be a Mach-E modelljét, az elektromos SUV-ját, amit a Mustang inspirált. Az elemző szerint ez lesz az első valódi mérföldkő a Ford életében az elektromos autók szegmensben, és ami még fontosabb, hogy ez iparági szinten is jelentős, egy hatalmas lépés tesznek ezzel a hagyományos autógyártók az elektromos autózás felé.

A várakozások szerint a Ford Mach-E az Egyesült Államokban, Kanadában és Európában lesz elérhető jövő ősszel, 40-50 ezer dollár közötti árral. Várhatóan 300 mérföld lehet a hatótávolsága. A Credit Suisse elemzője szerint ez lehet az eddigi legerősebb versenytársa a Model 3-nak ebben az árkategóriában.

A Credit Suisse az egyik legszkeptikusabb Tesla-elemző. Azóta, hogy júniusban elkezdte követni a Credit Suisse az elektromos autógyártó részvényeit, folyamatosan alulsúlyozásra ajánlja őket, jelenleg 200 dolláros célárral. Ez több mint 40 százalékkal van a Tesla tegnapi záróárfolyama alatt.

(CNBC)

Címlapkép: Yichuan Cao/NurPhoto via Getty Images

matolcsy191211
Frankfurti tőzsde
GettyImages-1186405330 ursula
tesla nemet berlin autogyar
greta191211
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Frankfurti tőzsde