Előfizetői tartalom

Még csak most kezdődik a megújulók igazi forradalma

Portfolio
A Nemzetközi Energiaügynökség által közzétett World Energy Outlook 2019 kiadványból többek között az is kiderült, hogy a szervezet a konzervatívabb forgatókönyvében azzal számol, hogy a megújuló forrásokból származó áramtermelés 2026-ra meghaladja majd a szénből származó energiatermelést. Az energia szektor beruházásainál az IEA kedvezőbb forgatókönyve azt vetíti előre, hogy az energiaszektor beruházásai évente 1,2 billió dollárt tesznek ki átlagosan 2040-ig, ami nagyjából 60 százalékkal magasabb a jelenlegi kiadási szinteknél.

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) elemzései során több forgatókönyvet is vizsgál, a jelenleg tervezett intézkedéseket (stated policies scenario) vizsgáló forgatókönyv azt feltételezi, hogy a jelenleg tervben levő intézkedések fognak megvalósulni, míg a fenntartható fejlődés forgatókönyve (sustainable development scenario) a fenntartható fejlődéshez és a Párizsi Egyezmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés