Előfizetői tartalom

Még évtizedekig pusztíthatjuk a Földet, akárhányszor csak repülőre ülünk

Portfolio
A repülés mindössze 2-3 százalékát adja az emberhez köthető szén-dioxid-kibocsátásnak, de ez az arány rohamosan növekedhet a következő években, ahogy a globális utasforgalom a duplájára emelkedhet 2040-ig. Számos lépést tesznek már most is a légitársaságok annak érdekében, hogy csökkentsék az emissziót, új, kisebb fogyasztású gépekre cserélik a flottájukat, optimalizálják a menetrendjüket, alternatív üzemanyagokkal és elektromos repülőgépekkel kísérleteznek. De még messze vannak attól, hogy teljesen zöldek legyenek, rövid távon csak az segíthetne, ha kevesebbet repülnének az emberek - írja a Business Insider.

Amikor szeptemberben a 16 éves klímaaktivista, Greta Thunberg Svédországból New Yorkba utazott, hogy beszéljen az Egyesült Nemzetek klímacsúcstalálkozóján, nem repülővel tette meg azt a néhány ezer kilométert, hanem vitorlással, nullára redukálva az utazás szén-dioxid-kibocsátását. A célja az volt ezzel, hogy csökkentse az ökológiai lábnyomát és nem kérdés, hogy van...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái