BÉT
Üzlet

29,4 milliárd forintos kötvénykibocsátás a Baromfi-Coopnál

Portfolio
A Baromfi-Coop sikeres kötvénykibocsátásokat hajtott végre, túl vagyunk az aukciókon, itt vannak a részletek.

A Magyar Nemzeti Bank vállalati kötvényvásárlási programja idén nyáron indult útjára, a Növekedési Kötvényprogramban való részvétel egyik feltétele, hogy a vállalatok legalább B+ minősítést kapjanak egy hitelminősítőnél. A Scope Ratings az elmúlt hónapokban sorra végezte el a kötvénykibocsátást tervező hazai vállalatok hitelminősítését, a Scope Ratings szeptemberben tette közzé a Baromfi-Coop értékelését, amelynek során a társaság BB- besorolást kapott, stabil kilátások mellett, míg a cég kötvényei BB- minősítést kaptak.

Most megérkezett a bejelentés, hogy a Baromfi-Coop Termelő és Kereskedelmi Kft. 2019. november 18-án sikeres kötvényaukciókat hajtott végre:

  • A társaság kötvényei (Baromfi-Coop 2026) esetében a pénzügyi teljesítés időpontja 2019. november 20, míg a kötvény lejárata 2026. november 20. A felajánlott mennyiség névértéken 14 milliárd forint, a benyújtott összes ajánlat névértéken 20,4 milliárd forint, a jelen forgalomba hozatal összmennyisége névértéken: 14 milliárd forint. A bevont forrás összege (névérték * átlagos eladási ár * darabszám):14,3 milliárd forint. A társaság kötvénye fix kamatozású, a kupon mértéke 2,7 százalék. Az átlagos eladási ár 102,1988 százalék, az átlaghozam 2,3556 százalék. A papír lejáratához legközelebbi HUF (mid)-swap: 1,04 százalék. Felár, HUF swaphoz képest 132 bázispont.
  • A cég kötvényei (Baromfi-Coop 2028) esetében a pénzügyi teljesítés időpontja 2019. november 20, míg a kötvény lejárata 2028. május 19. A felajánlott mennyiség névértéken 14,5 milliárd forint, a benyújtott összes ajánlat névértéken 19,45 milliárd forint, a jelen forgalomba hozatal összmennyisége névértéken: 14,5 milliárd forint. A bevont forrás összege (névérték * átlagos eladási ár * darabszám):15,08 milliárd forint. A társaság kötvénye fix kamatozású, a kupon mértéke 3 százalék. Az átlagos eladási ár 104,0160 százalék, az átlaghozam 2,4708 százalék. A papír lejáratához legközelebbi HUF (mid)-swap: 1,16 százalék. Felár, HUF swaphoz képest 131 bázispont.
BaromfiCoop

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
bika wall street index tőzsde