Masterplast Kál légi 201907
Üzlet

Még mindig venni kell a Masterplastot az MKB szerint

Portfolio
Nem változtatott a Masterplast részvényeire vonatkozó célárán, sem pedig a papírokra megfogalmazott ajánlásán az MKB Bank elemzője a vállalat negyedéves gyorsjelentésére reagálva. A célár 874 forint, ami 17 százalékkal van a jelenlegi árfolyam felett.

11 százalékkal nőtt a Masterplast bevétele a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, a pénzügyi eredménye pedig még nagyobb mértékben emelkedett, ennek köszönhetően az adózás utáni eredmény szintjén 80 százalékos növekedésről tudott beszámolni a cég. A vállalat már a harmadik negyedév végére teljesíteni tudta az éves profitcélját – emelte ki az MKB legfrissebb elemzésében.

A béremelkedés és az alkalmazotti létszám növekedése miatt a személyi jellegű költségek növekedtek és magasabb értékcsökkenési leírást könyvelt el a cég a gyártói beruházásokhoz kapcsolódóan, a többi működési költség viszont csökkent. A kereskedelmi árrés emelkedett az exporttevékenységen, a lengyel, a szlovák, az ukrán, a magyar és a román üzletágon.

A pénzügyi eredmények soron 397 ezer eurós nyereséget könyvelt el a vállalat, ami egyrészt a forint gyengülésének, másrészt az ukrán hrivnya erősödésének tudható be.

A Masterplast legfontosabb piacán, Magyarországon az építőipar mérsékelt növekedést mutatott a harmadik negyedévben, a munkaerőhiánynak egyelőre nem volt számottevő hatása az építőiparra. A kedvezményes áfa visszavonása hatással lehet az új beruházásokra, de a CSOK kiterjesztése újabb lehetőségeket hozhat a felújítási piacon.

Összességében erős gyorsjelentést tett közzé a Masterplast, szeptember végére a vállalat teljesítette az éves profitcélját, ami 4 millió euró volt. A javuló gyártási és működési hatékonyság, valamint a T-Cell akvizíció mind segített abban a cégnek, hogy teljesítse a stratégiai terveit. A cég osztalékpolitikája, hogy legfeljebb az adózás utáni eredmény 50 százalékát fizeti ki osztalékként és mivel már most túlteljesítette a profitcélját a vállalat, így előfordulhat, hogy a vártnál magasabb osztalékot fog kifizetni a vállalat.

Az MKB Bank elemzője megerősítette a korábban megfogalmazott vételi ajánlását és a 874 forintos célárat.

Címlapkép: Masterplast

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
bika wall street index tőzsde