Előfizetői tartalom

Reménykedsz a négynapos munkahétben? Ne éld bele magad!

Portfolio
Hiába javítja a hatékonyságot a negyedik ipari forradalom sosem látott mértékben, nem biztos, hogy mindenképpen négyre csökken majd a munkanapok száma – mondta a Világgazdasági Fórum (WEF) negyedik ipari forradalmi platformjának vezetője, Danil Kerimi a CNBC konferenciáján. A szakember szerint még az is előfordulhat, hogy még többet kell majd dolgoznunk.

A mesterséges intelligenciának és a kiterjesztett valóságnak köszönhetően az egyszerűbb munkafolyamatokat már el tudják végezni gépek is, ezért számos vállalat elkezdett kísérletezni a négy, sőt, három napos munkahetekkel. Ilyen például a Microsoft japán ága, amely 40%-os produktivitás-növekedést ért el a négynapos munkahétre való átállással. Danil Kerimi viszont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés