Frankfurti tőzsde
Üzlet

Eséssel zárta a keddi kereskedést a BUX

Portfolio
A keddi kereskedés második felében felemásan teljesítettek az irányadó európai részvényindexek, a magyar tőzsde eséssel zárta a hét második napját, míg a blue chipek közül az OTP és a Mol teljesített a leggyengébben.

Eséssel zárta a keddi kereskedést a BUX

Bár a keddi kereskedés első felében napon belül új történelmi csúcsra kapaszkodott a magyar tőzsde, a nap végére azonban elfogyott a lendület, a BUX végül 249 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zártak. Az OTP 0,8 százalékos esés után 13 950 forinton zárt, a Mol 1,1 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 3 002 forinton fejezte be a keddi kereskedést. A Richter 0,3 százalékos esés után 5 850 forinton búcsúzott a hét második napjától. A pozitív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég papírjai 0,2 százalékos emelkedés után 441 forinton zártak.

Emelkedik a CIG Pannónia

A keddi piacnyitás előtt tette közzé legfrissebb számait a CIG Pannónia, A második negyedévi 692 millió forint után újabb 604 millió forintos veszteséget számolt el a társaság „olasz kalandja” miatt – derült ki a CIG ma reggel közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésből. Ez ugyan több az október végén jelzett 525 millió forintnál, ugyanakkor az alapfolyamatok biztatóak a biztosítónál: nemcsak a díjbevételek, de az új szerzések és az egyszeri tételektől tisztított adózott eredmény is erőteljesen növekedett, így a 256 milliós nyereséget sikerült elérnie a biztosítócsoportnak a harmadik negyedévben. A CIG Pannónia 1,9 százalékos mínuszban is járt ma délelőtt, majd a korábbi esést ledolgozva az árfolyam immár emelkedik, a CIG árfolyama 1,4 százalékkal került ma feljebb.

Új csúcsra kapaszkodott a BUX

Az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodnak a keddi kereskedés első felében, a magyar tőzsde hétfőn új csúcson zárt, majd a hazai részvényindex lejjebb került a keddi piacnyitás után. Ezt követően a reggeli mínuszokat ledolgozva a BUX már felfelé kapaszkodik, a magyar tőzsde ezzel ismét új csúcson jár. A blue chipek a Richter kivételével emelkednek, a gyógyszergyártó papírjai 0,1 százalékkal kerültek lejjebb. Az OTP 0,3 százalékos emelkedése mellett a Magyar Telekom 0,1 százalékkal került feljebb, míg a Mol 0,7 százalékot erősödött.

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Az elmúlt időszak folyamán több jó hír is érkezett az Alteotól, a társaság a korábbi befektetési programjának lezárása után újat indított, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül és nemrégiben az is eldőlt, hogy a cég a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez, érdemes eljönni!

Eséssel indult a keddi kereskedés a magyar tőzsdén

Mérsékelt eséssel indult a keddi kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 98 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a keddi piacnyitás után. A Mol stagnál, míg a Magyar Telekom 0,1 százalékkal került feljebb, a Richter 0,6 százalékos esése mellett az OTP 0,3 százalékkal került lejjebb.

Jól menne a CIG Pannóniának, ha nem lenne az olasz kaland

A második negyedévi 692 millió forint után újabb 604 millió forintos veszteséget számolt el a CIG Pannónia „olasz kalandja” miatt – derül ki a ma reggel közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésből. Ez ugyan több az október végén jelzett 525 millió forintnál, ugyanakkor az alapfolyamatok biztatóak a biztosítónál: nemcsak a díjbevételek, de az új szerzések és az egyszeri tételektől tisztított adózott eredmény is erőteljesen növekedett, így a 256 milliós nyereséget sikerült elérnie a biztosítócsoportnak a harmadik negyedévben. Kérdés, az olaszországi eset következményei miként ütnek még vissza a biztosítóra a következő negyedévekben.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indulhat a keddi kereskedés az európai tőzsdéken

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A hétfői kereskedés első felének mérsékelt mínuszait ledolgozva felfelé kapaszkodtak a tengerentúli tőzsdék a hétfői kereskedés második felében, a piaci kommentárok szerint a hangulatot az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseit övező bizonytalanság határozta meg. A kínai állami hírügynökség szerint a kínai miniszterelnök-helyettes konstruktívnak nevezte az amerikai pénzügyminiszterrel és USA kereskedelmi képviselőjével, Robert Lighthizerrel folytatott telefonbeszélgetését, bár később olyan beszámolók érkeztek, amelyek szerint Kína pesszimista a megállapodással kapcsolatban, mivel az amerikai elnök nem mutatkozott hajlandónak a vámtarifák visszavonására. Végül a Dow, az S&P500 és a Nasdaq is új történelmi csúcsain zárta a hét első napját, a Dow 31 pontos emelkedést követően 0,1 százalékkal került feljebb, az S&P500 2 ponttal került feljebb, míg a Nasdaq 0,1 százalékos emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést.

Új történelmi csúcson zárt a magyar tőzsde, a BUX 483 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zártak. Az OTP 1,4 százalékos erősödés után 14 060 forinton zárt, a Mol 1,4 százalékos erősödést követően 3 034 forinton fejezte be a hét első napját, míg a Richter 1,2 százalékos emelkedés után 5 865 forinton búcsúzott a hétfői kereskedéstől. A negatív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég árfolyama 0,7 százalékos esés után 440 forinton zárt.

Mik az előjelek mára?

Nem volt egyértelmű az irány az ázsiai kereskedésben a hét második napján, a piaci kommentárok szerint a befektetőket a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos bizonytalanság intette óvatosságra, a kínai tőzsdék erősödését mindemellett azok a várakozások is támogathatták, amelyek szerint Kína valamilyen gazdasági élénkítő intézkedéseket alkalmaz majd. A Nikkei 0,5 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 1,3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji tőzsde 0,6 százalékot erősödött. Ázsia más részein borús hangulatban telt a keddi kereskedés, a szingapúri tőzsde 0,6 százalékos esése mellett a dél-koreai Kospi 0,3 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 28 pontos plusza 0,2 százalékos erősödést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező vállalati gyorsjelentések és makroadatok mellett a befektetők továbbra is az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaira figyelnek majd, miután az elmúlt napok beszámolói után úgy tűnt, hogy a két ország részleges megállapodása körül továbbra is jelentős a bizonytalanság.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden az ÁKK 3 hónapos kincstárjegy aukciója mellett az MNB kamatdöntésére figyelnek majd a befektetők, az előzetes várakozások szerint a jegybank nem változtat majd a kamatokon, a fő kérdés az lesz, hogy a közlemény hangvételén változtatnak-e, utalnak-e a későbbi lépésekre. Az eurozónából a szeptemberi építőipari termelési adatsort teszik közzé, az Egyesült Államokból az októberi megkezdett lakásépítési statisztikák mellett a kiadott építési engedélyek számát publikálják majd.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

Céláremelés érkezett az OTP-re

15 000 forintról 16 100 forintra emelte célárát az OTP részvényeire a Citi. Az új célár 14,5 százalékkal magasabb, mint a tegnapi 14 060 forintos záróár.

Tovább a cikkhez
donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
ott_one_2019_1500x844