Frankfurti tőzsde
Üzlet

Eséssel zárta a keddi kereskedést a BUX

Portfolio
A keddi kereskedés második felében felemásan teljesítettek az irányadó európai részvényindexek, a magyar tőzsde eséssel zárta a hét második napját, míg a blue chipek közül az OTP és a Mol teljesített a leggyengébben.

Eséssel zárta a keddi kereskedést a BUX

Bár a keddi kereskedés első felében napon belül új történelmi csúcsra kapaszkodott a magyar tőzsde, a nap végére azonban elfogyott a lendület, a BUX végül 249 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zártak. Az OTP 0,8 százalékos esés után 13 950 forinton zárt, a Mol 1,1 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 3 002 forinton fejezte be a keddi kereskedést. A Richter 0,3 százalékos esés után 5 850 forinton búcsúzott a hét második napjától. A pozitív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég papírjai 0,2 százalékos emelkedés után 441 forinton zártak.

Emelkedik a CIG Pannónia

A keddi piacnyitás előtt tette közzé legfrissebb számait a CIG Pannónia, A második negyedévi 692 millió forint után újabb 604 millió forintos veszteséget számolt el a társaság „olasz kalandja” miatt – derült ki a CIG ma reggel közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésből. Ez ugyan több az október végén jelzett 525 millió forintnál, ugyanakkor az alapfolyamatok biztatóak a biztosítónál: nemcsak a díjbevételek, de az új szerzések és az egyszeri tételektől tisztított adózott eredmény is erőteljesen növekedett, így a 256 milliós nyereséget sikerült elérnie a biztosítócsoportnak a harmadik negyedévben. A CIG Pannónia 1,9 százalékos mínuszban is járt ma délelőtt, majd a korábbi esést ledolgozva az árfolyam immár emelkedik, a CIG árfolyama 1,4 százalékkal került ma feljebb.

Új csúcsra kapaszkodott a BUX

Az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodnak a keddi kereskedés első felében, a magyar tőzsde hétfőn új csúcson zárt, majd a hazai részvényindex lejjebb került a keddi piacnyitás után. Ezt követően a reggeli mínuszokat ledolgozva a BUX már felfelé kapaszkodik, a magyar tőzsde ezzel ismét új csúcson jár. A blue chipek a Richter kivételével emelkednek, a gyógyszergyártó papírjai 0,1 százalékkal kerültek lejjebb. Az OTP 0,3 százalékos emelkedése mellett a Magyar Telekom 0,1 százalékkal került feljebb, míg a Mol 0,7 százalékot erősödött.

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Az elmúlt időszak folyamán több jó hír is érkezett az Alteotól, a társaság a korábbi befektetési programjának lezárása után újat indított, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül és nemrégiben az is eldőlt, hogy a cég a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez, érdemes eljönni!

Eséssel indult a keddi kereskedés a magyar tőzsdén

Mérsékelt eséssel indult a keddi kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 98 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a keddi piacnyitás után. A Mol stagnál, míg a Magyar Telekom 0,1 százalékkal került feljebb, a Richter 0,6 százalékos esése mellett az OTP 0,3 százalékkal került lejjebb.

Jól menne a CIG Pannóniának, ha nem lenne az olasz kaland

A második negyedévi 692 millió forint után újabb 604 millió forintos veszteséget számolt el a CIG Pannónia „olasz kalandja” miatt – derül ki a ma reggel közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésből. Ez ugyan több az október végén jelzett 525 millió forintnál, ugyanakkor az alapfolyamatok biztatóak a biztosítónál: nemcsak a díjbevételek, de az új szerzések és az egyszeri tételektől tisztított adózott eredmény is erőteljesen növekedett, így a 256 milliós nyereséget sikerült elérnie a biztosítócsoportnak a harmadik negyedévben. Kérdés, az olaszországi eset következményei miként ütnek még vissza a biztosítóra a következő negyedévekben.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indulhat a keddi kereskedés az európai tőzsdéken

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A hétfői kereskedés első felének mérsékelt mínuszait ledolgozva felfelé kapaszkodtak a tengerentúli tőzsdék a hétfői kereskedés második felében, a piaci kommentárok szerint a hangulatot az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseit övező bizonytalanság határozta meg. A kínai állami hírügynökség szerint a kínai miniszterelnök-helyettes konstruktívnak nevezte az amerikai pénzügyminiszterrel és USA kereskedelmi képviselőjével, Robert Lighthizerrel folytatott telefonbeszélgetését, bár később olyan beszámolók érkeztek, amelyek szerint Kína pesszimista a megállapodással kapcsolatban, mivel az amerikai elnök nem mutatkozott hajlandónak a vámtarifák visszavonására. Végül a Dow, az S&P500 és a Nasdaq is új történelmi csúcsain zárta a hét első napját, a Dow 31 pontos emelkedést követően 0,1 százalékkal került feljebb, az S&P500 2 ponttal került feljebb, míg a Nasdaq 0,1 százalékos emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést.

Új történelmi csúcson zárt a magyar tőzsde, a BUX 483 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zártak. Az OTP 1,4 százalékos erősödés után 14 060 forinton zárt, a Mol 1,4 százalékos erősödést követően 3 034 forinton fejezte be a hét első napját, míg a Richter 1,2 százalékos emelkedés után 5 865 forinton búcsúzott a hétfői kereskedéstől. A negatív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég árfolyama 0,7 százalékos esés után 440 forinton zárt.

Mik az előjelek mára?

Nem volt egyértelmű az irány az ázsiai kereskedésben a hét második napján, a piaci kommentárok szerint a befektetőket a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos bizonytalanság intette óvatosságra, a kínai tőzsdék erősödését mindemellett azok a várakozások is támogathatták, amelyek szerint Kína valamilyen gazdasági élénkítő intézkedéseket alkalmaz majd. A Nikkei 0,5 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 1,3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji tőzsde 0,6 százalékot erősödött. Ázsia más részein borús hangulatban telt a keddi kereskedés, a szingapúri tőzsde 0,6 százalékos esése mellett a dél-koreai Kospi 0,3 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 28 pontos plusza 0,2 százalékos erősödést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező vállalati gyorsjelentések és makroadatok mellett a befektetők továbbra is az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaira figyelnek majd, miután az elmúlt napok beszámolói után úgy tűnt, hogy a két ország részleges megállapodása körül továbbra is jelentős a bizonytalanság.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden az ÁKK 3 hónapos kincstárjegy aukciója mellett az MNB kamatdöntésére figyelnek majd a befektetők, az előzetes várakozások szerint a jegybank nem változtat majd a kamatokon, a fő kérdés az lesz, hogy a közlemény hangvételén változtatnak-e, utalnak-e a későbbi lépésekre. Az eurozónából a szeptemberi építőipari termelési adatsort teszik közzé, az Egyesült Államokból az októberi megkezdett lakásépítési statisztikák mellett a kiadott építési engedélyek számát publikálják majd.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

Céláremelés érkezett az OTP-re

15 000 forintról 16 100 forintra emelte célárát az OTP részvényeire a Citi. Az új célár 14,5 százalékkal magasabb, mint a tegnapi 14 060 forintos záróár.

Tovább a cikkhez
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
bika wall street index tőzsde