BÉT
Üzlet

Az export húzza a növekedést a Nyomdánál

Portfolio
Több mint 20 százalékkal nőtt a Nyomda bevétele a harmadik negyedévben, amiben nagy szerepe volt az exportbevétel növekedésének. Eredményszinten is növekedésről számolt be a cég az egy évvel ezelőtti szinthez képest, bár kisebb mértékben nőtt a profit, mint a bevétel, egyszámjegyű volt a dinamika– derül ki a társaság gyorsjelentéséből.

Növekedés a Nyomdánál a harmadik negyedévben

22 százalékkal nőtt az ANY Biztonsági Nyomda harmadik negyedéves bevétele az előző év azonos időszakához viszonyítva – derül ki a társaság tőzsdezárás után közzétett beszámolójából. A július-szeptemberi időszak bevétele 9,2 milliárd forint lett, ami 1,7 milliárd forinttal több, mint egy évvel ezelőtt.

Az egyes szegmensek közül a kártyagyártás, megszemélyesítés bevétele nőtt a legnagyobb mértékben év/év alapon, a divízió 45 százalékkal több bevételt hozott idén. 20 százalék feletti növekedést mutatott még a nyomtatványok gyártásából, megszemélyesítéséből, adatfeldolgozásból származó bevétel. Viszont a hagyományos nyomdatermékek bevétele zsugorodik, 20 százalékos csökkenést könyvelt el.

Az export nagyban hozzájárult a negyedév növekedéséhez, 43 százalékkal ugrott meg az exportbevétel év/év alapon. Az export szegmensek között a kártyagyártás és megszemélyesítés bevétele közel háromszorozódni tudott, de még mindig csak a teljes bevétel tizedét tette ki a negyedévben. A legnagyobb súlyú üzletág az exportban, a nyomtatványok bevétele 25 százalékkal emelkedett a harmadik negyedévben.

Az eredmények szintjén is növekedésről számolt be a Nyomda a negyedévre az egy évvel ezelőtti helyzethez képest, viszont a bevételnél kisebb mértékű volt a dinamika.

Az EBITDA 12 százalékkal nőtt, 987 millió forintra, az üzemi eredmény 654 millió forint lett, a nettó eredmény pedig 357 millió forint, ami 8,8, illetve 7,5 százalékos növekedés.

A 9 havi számok

Az év első 9 hónapjában 25 milliárd forint bevétele volt a Nyomdának, ez 9 százalékkal magasabb, mint a bázisidőszak forgalma. Az export árbevétel 18 százalékkal nőtt és 37 százalékos arányt képvisel a teljes bevételen belül.

A stratégiai termékszegmensek közül a kártyagyártás, megszemélyesítés nőtt a legdinamikusabban, 19 százalékkal az egy évvel ezelőtti szintről, ami a nemzetközi és a belföldi okmány kártya értékesítéseknek volt köszönhető. A biztonsági termékek bevétele kevesebb, mint 1 százalékkal nőtt, változást főként a biztonsági elemekkel ellátott egyéb okmányok növekedése okozta. A nyomtatványok gyártásából pedig 7 százalékkal volt több bevétele a cégnek, elsősorban az export tevékenységnek köszönhetően.

A nem stratégiai fontosságú hagyományos nyomdatermékek szegmens bevétele 14 százalékkal ugrott meg, ami a növekvő könyv forgalomnak köszönhető.

Az eredmények szintjén egyszámjegyű növekedésről számolt be a cég az év első kilenc hónapjában: az EBITDA 7,6 százalékkal, az üzemi eredmény 4 százalékkal, a nettó eredmény 5,5 százalékkal emelkedett.

Egy újabb tevékeny időszak van mögöttünk. Magas árbevételünket rendkívüli mértékben felhúzza a nemzetközi piacokra gyártott bővülő termékeink köre. Élénk külpiaci jelenlétünknek és aktivitásunknak köszönhetően, az elmúlt kilenc hónapban export értékesítéseink megközelítették a 10 milliárd Ft-ot. Bővülő gyártási kapacitásunk és innovációs tevékenységünk révén, hatékonyabban tudjuk kiszolgálni a hazai és külföldi okmánykártyák iránti dinamikusan növekvő keresletet. A stratégiai termékszegmensek aránya 94%-ot ért el a teljes árbevételen belül. Számaink szilárd növekedést mutatnak, sikerességünk záloga a folyamatos fejlesztések megvalósulása, a magas hozzáadott értékű termékek előállítása

– kommentálta a negyedéves eredményeket Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda vezérigazgatója.

A Nyomda árfolyama kevesebb mint 6 százalékot emelkedett idén, ezzel alulteljesítő volt a BUX indexhez képest, ami az év eleje óta 12 százalék feletti pluszban jár.

donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
ott_one_2019_1500x844