Üzlet

Helyet keres, és be is parkol a magyar fejlesztésű önvezető autós rendszer

Az AImotive, a HERE Technologies és a Vodafone Magyarország kilenc hónapos együttműködésük eredményeképpen skálázható automata parkolási megoldást hozott létre.

A prototípus járművek olyan technológiai fejlesztésekkel rendelkeznek, amelyet autógyártók és autóipari beszállítók használhatnak majd. A kísérleti autók Budapest több mélygarázsában képesek emberi beavatkozás nélkül szabad helyet keresni és biztonságosan leparkolni. Az automatizált vezetési funkciókat az AImotive aiDrive AI-alapú szoftvere biztosítja, amelyet több nemzetközi autóipari szereplővel együtt dolgozva fejleszt a magyar cég. A HERE Technologies a mélygarázsok térképét készítette, a Vodafone parkolószenzorai pedig a parkolóhelyek foglaltságát jelzik a rendszernek, a szolgáltató Keskenysávú-IoT hálózatán keresztüli kommunikációval.

A térképeket, beleértve a parkolóhely-információkat is a Vodafone mobilhálózatán keresztül tölti le az autó szoftvere a mélygarázsok bejáratánál. Ennek köszönhetően a térképek mindig naprakészek, és a sofőrök még kiszállás előtt megtudhatják, hogy járművük hol fog parkolni. A járműveket az aiDrive a beérkező szenzoradatok alapján a szabad parkolóhelyeket és a térképet felhasználva vezeti a mélygarázsban, és új helyet keres, ha az eredetileg kiválasztott parkolót útközben elfoglalták.A cikk és a videó megjelenését a Vodafone Magyarország támogatta.
Videóajánló TOVÁBBI VIDEÓK
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.