SZG_9611
Üzlet

Két magyar részvényt is kiütöttek!

Portfolio
Két hazai részvény, a Nutex és a NordTelekom árfolyama is napi limittel, 20 százalékkal emelkedett ma.

Alapvetően profitrealizálást látunk ma a világ tőzsdéin, reggel az ázsiai tőzsdék is lefordultak, és ma nap közben a vezető európai részvényindexek is mérsékelten esnek, a BUX is kis mínuszban áll, azonban van két magyar részvény, amelyik napi limittel emelkedik.

Az egyik a Nutex, amelyik most már napok óta ralizik, itt a sztori az, hogy idén december 6-án közgyűlést tart a vállalat, ahol a cég szempontjából fontos kérdésekben döntenek a részvényesek. Többek között

  • a Nutex akvizíciós stratégiájáról,
  • a társaság részvénystruktúrájának egyszerűsítéséről,
  • az alaptőke felemeléséről,
  • saját részvény visszavásárlásról.

Ezek közül a jövőbeni akvizíciók és a tőkeemelés a legizgalmasabb pont, amely kapcsolódik is egymáshoz. A közgyűlési meghívóban az szerepel, hogy az igazgatóság azt javasolja, hogy akár vásárlással, akár a társaság alaptőkéjének zárt körben történő felemelése során a tőkeemelő(k) által rendelkezésre bocsátott nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás formájában a Nutex jelenlegi méretét akár jelentősen meghaladó értékű eszközök tulajdonjogát szerezze meg, melynek következtében a társaság akár teljesen új reálgazdasági tevékenységgel működne tovább. A tőkeemelés járhat azzal, hogy a tőkeemelő(k) a Nutexben jelentős, akár többségi részesedést is szerezhet(nek). Idén december 5-ig a Nutex alaptőkéjét egy vagy több alkalommal, zárt körben, vagy nyilvánosan, de összesen legfeljebb 30 milliárd forintra is felemelhetik. (ebben semmi garancia nincs, de arra nyilvánvalóan alkalmas, hogy megmozgassa a befektetők fantáziáját).

A másik papír a NordTelekom, amelyik szintén 20 százalékot emelkedett ma, itt hírt egyelőre nem látunk, elképzelhető, hogy csak a Nutex farvizén találták meg a befektetők, elindították a ralit, és most sokan újabb nagy sztorira számítanak.

A forgalom egyébként kiemelkedő, a Nutex a második legforgalmasabb részvény a BÉT-en, már 530 millió forint értékben kereskedtek a részvényekkel, miközben az idei átlagforgalom csupán 10 millió forint, és bőven vannak olyan napok is, amikor csak néhány tízezer forint értékben kereskednek Nutex-részvényekkel. A NordTelekokmban az idei átlagforgalom 11,7 millió forint, az elmúlt napokban azonban többszázmilliós volt a forgalom, tegnap közel 510 millió forint értékben kereskedtek NordTelekommal, de ma is lepörgött már közel 150 millió forintnyi részvény.

Egyébként terjed az őrület, az elmúlt percekben a FuturAquát is megtépték, már 12 százalék pluszban is állt az árfolyam.

Ezek mellett szinte már eltörpül az Est Media, a CIG Pannónia és a 4iG közel 4 százalékos emelkedése.

matolcsy191211
Frankfurti tőzsde
GettyImages-1186405330 ursula
tesla nemet berlin autogyar
greta191211
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde