Előfizetői tartalom

Minden korábbinál nagyobb költségvetés felett rendelkeznek a világ nagy cégeinek informatikai vezetői

KPMG
Örülhetnek a világ nagy cégeinek informatikai vezetői, hiszen a technológiai robbanás miatt minden korábbinál nagyobb költségvetés felett rendelkeznek – derül ki az idei KPMG Harvey Nash CIO kutatásából. Ezzel párhuzamosan CIO-k mind több beleszólást engednek másoknak az informatikai döntéshozatalba, és menedzsment jogokat adnak a részlegen kívüli területeknek, ami a fejlesztések szempontjából szükségszerű, de kockázatos jelenség.

Furcsa kettősség jellemzi az elmúlt években az informatikai fejlesztések világát. A vállalati informatikai fejlesztések költségvetése soha nem látott ütembe bővül, miközben az ilyen projektek tervezése és vezetése mind jobban eltávolodik a cégek IT részlegeitől és annak vezetőitől. A maga módján mindkét folyamat érthető, mégis feszül itt egy ellentmondás, amelynek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés