vízkár_biztosítás
Üzlet

Lakásbiztosítások: így fogadták a biztosítók az MNB tegnapi bejelentését

Portfolio
Voltak a szakmának észrevételei, de nagyon örvendetes, hogy a tegnap meghirdetett fogyasztóbarát lakásbiztosítás koncepció a legjobb piaci gyakorlatot követi, egységes keretrendszert alkalmaz, és tett egy lépést a digitalizáció irányába is – mondta Erdős Mihály, a MABISZ elnökhelyettese a szervezet mai konferenciáján.

Az MNB tegnapi bejelentéséről és az új lakásbiztosítási minősítésről itt írtunk:

Erdős Mihály, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elnökhelyettese elsősorban az ügyfélélmény javítására tett szövetségi és biztosítói erőfeszítésekről beszélt előadásában. Mint mondta, a nyugdíjcélú öngondoskodás és a nyugdíjbiztosítások gondolatát már fiatalkorban szeretnék elültetni, a piac növekedéséhez az elmúlt években visszaeső értékesítési kapacitás növelésére is szükség van. Az ügyfelek érzelmi viszonyulását nem több, hanem jobb tájékoztatással szeretnék javítani, erre a közeljövőben lesznek a MABISZ-nak javaslatai a jogszabályalkotók felé.

A legdinamikusabban növekvő nyugdíj-megtakarítási forma ma a nyugdíjbiztosítás, amelynek 2014-es adókedvezményes változata már 317 ezer szerződésszámot ért el 2019 közepére.  Az életbiztosítási tartalékok alakulása ezzel együtt nem mutatja még azt a növekedést, ami elvárható lenne az üzletágtól. A biztosítási szektor díjbevétele idén meghaladhatja az 1200 milliárd forintot, amihez persze a baleseti adó idén év elejétől élő biztosítási díjba építése is hozzájárult.

Erdős Mihály az MNB tegnap meghirdetett minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás kapcsán megköszönte a felügyelet konstruktív együttműködését, ugyanakkor a koncepció túl friss ahhoz, hogy részleteiben kommentálta volna. Mint mondta, az előzetes egyeztetés során kialakuló szakmai diskurzus előremutató volt, ugyanis az mNB nyitott volt a szakmai észrevételek beépítésére az új konstrukcióba. nagyon örvendetes, hogy az ajánlás a legjobb piaci gyakorlatot követi, egységes keretrendszert alkalmaz, és tett egy lépést a jogszabályok által lehetővé tett korlátozott kerületeken belül a digitalizáció irányába is - tette hozzá.

A MABISZ megbízásából elkészült Biztosítási Bizalmi Index legutóbbi értéke 51,9%-ot mutat, ami stagnálást jelez a lakosság biztosítókkal kapcsolatos attitűdjét illetően. A háztartások 82%-a rendelkezik lakásbiztosítással, 63%-a kgfb-vel, 57%-a balesetbiztosítással és hasonló az arány az életbiztosításoknál a felmérés szerint. Pozitívum, hogy a fiatalok ismerik a legtöbb biztosításfajtát.

A MABISZ konferenciáján Varga Mihály pénzügyminiszter is előadást tartott, erről itt tudósítottunk:

A címlapkép forrása: Getty Images

matolcsy191211
Frankfurti tőzsde
GettyImages-1186405330 ursula
tesla nemet berlin autogyar
greta191211
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Frankfurti tőzsde