vízkár_biztosítás
Üzlet

Lakásbiztosítások: így fogadták a biztosítók az MNB tegnapi bejelentését

Portfolio
Voltak a szakmának észrevételei, de nagyon örvendetes, hogy a tegnap meghirdetett fogyasztóbarát lakásbiztosítás koncepció a legjobb piaci gyakorlatot követi, egységes keretrendszert alkalmaz, és tett egy lépést a digitalizáció irányába is – mondta Erdős Mihály, a MABISZ elnökhelyettese a szervezet mai konferenciáján.

Az MNB tegnapi bejelentéséről és az új lakásbiztosítási minősítésről itt írtunk:

Erdős Mihály, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elnökhelyettese elsősorban az ügyfélélmény javítására tett szövetségi és biztosítói erőfeszítésekről beszélt előadásában. Mint mondta, a nyugdíjcélú öngondoskodás és a nyugdíjbiztosítások gondolatát már fiatalkorban szeretnék elültetni, a piac növekedéséhez az elmúlt években visszaeső értékesítési kapacitás növelésére is szükség van. Az ügyfelek érzelmi viszonyulását nem több, hanem jobb tájékoztatással szeretnék javítani, erre a közeljövőben lesznek a MABISZ-nak javaslatai a jogszabályalkotók felé.

A legdinamikusabban növekvő nyugdíj-megtakarítási forma ma a nyugdíjbiztosítás, amelynek 2014-es adókedvezményes változata már 317 ezer szerződésszámot ért el 2019 közepére.  Az életbiztosítási tartalékok alakulása ezzel együtt nem mutatja még azt a növekedést, ami elvárható lenne az üzletágtól. A biztosítási szektor díjbevétele idén meghaladhatja az 1200 milliárd forintot, amihez persze a baleseti adó idén év elejétől élő biztosítási díjba építése is hozzájárult.

Erdős Mihály az MNB tegnap meghirdetett minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás kapcsán megköszönte a felügyelet konstruktív együttműködését, ugyanakkor a koncepció túl friss ahhoz, hogy részleteiben kommentálta volna. Mint mondta, az előzetes egyeztetés során kialakuló szakmai diskurzus előremutató volt, ugyanis az mNB nyitott volt a szakmai észrevételek beépítésére az új konstrukcióba. nagyon örvendetes, hogy az ajánlás a legjobb piaci gyakorlatot követi, egységes keretrendszert alkalmaz, és tett egy lépést a jogszabályok által lehetővé tett korlátozott kerületeken belül a digitalizáció irányába is - tette hozzá.

A MABISZ megbízásából elkészült Biztosítási Bizalmi Index legutóbbi értéke 51,9%-ot mutat, ami stagnálást jelez a lakosság biztosítókkal kapcsolatos attitűdjét illetően. A háztartások 82%-a rendelkezik lakásbiztosítással, 63%-a kgfb-vel, 57%-a balesetbiztosítással és hasonló az arány az életbiztosításoknál a felmérés szerint. Pozitívum, hogy a fiatalok ismerik a legtöbb biztosításfajtát.

A MABISZ konferenciáján Varga Mihály pénzügyminiszter is előadást tartott, erről itt tudósítottunk:

A címlapkép forrása: Getty Images

koronavírus tőzsde
keleti vasút
erdogan merkel
koronavírus kína
forint191231
Népszerű
Debrecen télen
70 milliós befektetést is kaphatnak magyar startupok

A programhoz partnerként csatlakozott a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
koronavírus tőzsde