Előfizetői tartalom

Rábízták a világ pénzét az okos emberekre, akik szó nélkül bedőltek az év legnagyobb szemfényvesztésének

Portfolio
Nem volt a legjobb ötlet a Softbanktól a WeWorkbe tenni dollármilliárdokat - ez a világon mindenki számára nyilvánvalóvá vált, amikor publikussá váltak a WeWork hatalmas veszteségei, a borulékony üzleti modellje és az alapító kérdéses üzelmei a kibocsátási tájékoztatóval. Amit a végül meg sem valósult tőzsdére lépéshez állított össze a magát techcégként eladni próbáló ingatlanvállalat. Ennek fényében még meglepőbb volt, amikor a Softbank közölte, hogy újabb milliárdokat tesz a cégbe egy mentőakció részeként, ráadásul olyan gazdaságilag kevésbé alátámasztott érvekkel, mint hogy "majd az idő megoldja" a WeWork problémáit. A vezetői arrogancia, az elsüllyedt költségek és a bizalomvesztés problémáját boncolgatja a Softbank esetén keresztül legújabb blogposztjában Aswath Damodaran, a New York-i Egyetem neves professzora.

Hatalmasat fordult a világ a WeWorkkel azóta, hogy augusztusban bejelentették a tőzsdére lépést. Már akkoriban, amikor a piacok még 50 milliárd dollár körüli kapitalizációt reméltek a WeWorknél, Aswath Damodaran jóval szkeptikusabb volt, mindössze 10 milliárd körüli értéket becsült és arra figyelmeztetett mindenkit, hogy a vállalat pengeélen táncol. A növekedési gépezetet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái